Det
kommer många önskemål om recepttips och jag önskar verkligen att
matlagningsintresset och kökskunskaperna var lite bättre. Eller mycket bättre rättare sagt..
Hur som helst. Det gäller att ta
tillfället i akt när andan faller på. Den här gången fick kameran vara
med också och dokumentera allt. Här kommer en favorit, nu ni! Happy
Cooking!
Lax-Middag med sallad och quinoa
Sallad: Blanda några olika salladsvarianter och häll
på lite balsamvinäger, pressa på citron eller lime och blanda ned
coctailtomater & skivad röd lök.
Kesoblandning:
Används som sås, gillar nämligen inte geggiga grejer som exempelvis
såser, men minikeso kan man ju ha på allt! Här är det pressad citron i
och även vitlök.
Laxen: Fram med grillpannan, sätt på plattan så pannan blir riktigt, riktigt varm innan
man sprutar på medlet för att inte laxen ska fasta (brukar ibland
glömma detta). Detta är inget jag kommit på själv utan en trevlig herre
som jobbar i fiskbutik har lärt mig.
Sedan ska man lägga dit laxfiléerna
och grilla en minut eller lite mer på vardera sida. Jag gillar när den
inte är riktigt genomstekt men det är ju upp till var och en… Peppar
ska på också. Citronpeppar närmare bestämt.
Till detta kan man även äta exempelvis
avocado. Om jag äter detta tilll lunch brukar det även bli ihop med
quinoa eller bulgur. Kvällstid kör jag bara lax & sallad &
avocado.