Jag är taggad som få inför en heldag med opinionsbildning och kommunikationIdag har jag lämnat min ständige följeslagare och minsting Arvid hemma för att vara med på en heldag med föreläsningar om kommunikation och opinionsbildning. Digitalt så klart.

Föreläsningarna är bra hittills. Med heldagskonceptet så följer ju även det där med att mingla och det är väl inte min starka sida ärligt talat.

Jag har svårt för att gå runt bland en massa människor och bord och kaffekoppar och börja snacka bara så där. Andra har lättare för sånt och det är jag glad för eftersom det händer att en och annan kommer fram till mig och pratar med mig.

Många presenterar sig som ”kommunikationsansvarig” på något företag och jag gör detsamma.

Det är en bra ice-breaker eftersom jag senare förklarar att jag även har en massa andra roller eftersom jag är den enda anställda på mitt företag och brukar välja den roll som jag känner för på morgonen när jag vaknar typ.

En anledning till att jag inte är helt bekväm vid sånna här tillställningar är att jag är ansiktsblind, i min värld så ser alla människor likadana ut. I vart fall de första 5-10 gångerna jag träffar någon.

Så, jag har alltså ingen aning om vilka det var som snick-snackade med mig vid morgonkaffet och förmiddagsfikat.. Det gör att jag nu vid lunchen måste gå runt och morsa lite smått på alla eftersom att jag inte vill uppfattas som snorkig om jag träffar på någon av de som jag blev kompis med tidigare idag. Nu är det lunchdags. /Caroline

Secured By miniOrange