Vidar hopparVidar 2 meter uppBåtfix och lekparksluff i helgen, studsmatta i Vasaparken, balansgång i Rålis och klättring på Lilla Essingen.

Jag hittade Vidar 2 meter uppe i luften, han lyckades ta sig från marken och dit upp på runt 30 sekunder = den tid det tog för mig att böja mig ned, öppna dragkedjan på kylväskan under vagnen och ta fram en smoothie och en sked till Tyra.

Han var vid vagnen, jag ser att han tar trappen upp på lekställningen och tänker att det är lugnt. Så tittar jag upp och hittar honom däruppe alltså. Inte lugnt.

Jag fattar inte hur han kom upp ovanpå nätet, röda pinnen är högre upp än han själv är lång när han står på plattformen, den är i vart fall i huvudhöjd.

Så snabbt också. Och jag som nyligen börjat tänka att han numera kan hantera de höjder han kan ta sig upp på.

Mitt hjärta har varit i halsgropen sedan han var 10 månader och började kunna klättra upp på saker som var högre än han själv och helst hoppa ned. Allt blev lite lugnare när han fyllde 2 år ungefär och började gilla pussel, rita och annat pyssel.

Tyra är som ett marsvin i jämförelse. Inomhushjälm har aldrig varit i närheten av aktuellt för hennes del till exempel. Hon tar saker och ting mer steg för steg. Hon har haft stadier som krypa, sitta på knä, resa sig mot saker och står där stilla och hänger, tar något steg och så vidare.

Vidar gick från att åla sig till att resa sig mot saker och hoppa. Därefter någon gång lärde han sig att gå. /Caroline

Secured By miniOrange