en kåkstad i Sydafrikakåkstad Sydafrikakåkstäderna i Sydafrikabarnen i Kåkstadenbarnen dansar och har uppvisningshowens avslutning
Söndag i Kapstaden. Ett besök i kåkstäderna på förmiddagen, ett spännande och intressant guidat besök med minibuss som skapade blandade känslor. Det var hemskt att se de allra värsta delarna där människor bor i små skjul med plastmattetäckta jordgolv på kanske 5 kvadratmeter. Utan vare sig vatten eller el. Inredningen var ofta inte mycket mer än en smutsig säng.

Andra kåkstadsdelar var bättre, upprustning pågår av dagens regering och tanken är att även de värsta stadsdelarnas ska bli mer civiliserade och bobara i framtiden.

Människorna var otroligt positiva och gästvänliga, de välkomnade besökarna in i sina bostäder och visade oss hur de lever sitt liv. Stora familjer bor trångt i små utrymmen med bara en säng. Själv skulle jag nog ha lite svårt att låta folk komma och gå i mitt hem under tiden jag oberört lagade mat, tvättade eller bara relaxade.

En bild visar ett vanligt hus i en kåkstad i Sydafrika. Så här bor många människor. Dagens och troligtvis resans mest imponerande var en annorlunda dansshow framförda av kåkstadens yngre invånare. Bästa barndans och barngympa jag någonsin sett. /Caroline

Secured By miniOrange