jag i Täby CentrumHelgen började med luciafirande på barnens förskola, den är liten och familjär och luciafirandet var givetvis i samma stil. 5-åringarna (4 stycken) läste juldikten, enligt tradition, och Vidar har längtat till detta ända sedan förra året den här tiden.

Han kunde den redan då och har övat spontant med jämna mellanrum. I somras hade han en period när han gick runt och övade ”när första ljuset brinner, stor julens dörr på glänt” och så vidare. Då, när det var strålande sol och 30 grader varmt så kändes julen avlägsen men nu är den minsann här.

Lördag förmiddag
Sista gången för terminen på simskolan. Vidar och Tyra har gått varje vecka i ett år nu, under terminerna, 32 tillfällen vardera, vi har faktiskt tagit igen varje missat tillfälle.

Vidar kan simma och Tyra är på god väg, hon kan armtagen men hon behöver nog bli lite äldre och öva lite till innan hon knäcker simkoden. Hur som helst, det jag ville skriva är att simskolan Trampoolin här i Åkersberga är toppen, och i Täby där vi också varit några gånger.

Vi har träffat flera olika simlärare och alla är duktiga på att leda barngrupper och pedagogiska. De har ett mycket bra barnsimkoncept med simning och livräddning, både barn och föräldrar lär sig viktiga saker.

Lördag eftermiddag och kväll
Årets andra lussebullsbak. De som vi bakade för två veckor sedan är borta. Barnen äter lussebullar varje dag, som efterrätt, Erik också. Själv har jag ätit två kanske. Än så länge, hehe..

Söndag
Julshopping i Täby Centrum. Tredje året på rad vi åker dit för att träffa tomten, en succé i år igen. Täby Centrum är otroligt bra shoppingcentrum, det kändes inte som att det var så mycket folk trots att det var väldigt fullt i parkeringshusen.

Lekrummet är superbra, Erik och jag brukar turas om att vara där med barnen medan den andre shoppar lite. Mina barn har ytterst begränsat tålamod i butiker, och jag kan tilläga att jag är en racer-shoppare, har alltid varit, jag spenderar sällan längre tid än 5 minuter i en butik, jag vet oftast exakt vad jag ska kolla på och kollar in det på nätet först om möjligt.

Söndagskväll
Nu är det söndagskväll och jag har gjort mina berömda älgköttbullar till julbordet och langat in dem i frysen. Check. Skönt.

I övrigt så hade jag som mål att vara klar med allt julstök innan lucia. Så blev det inte riktigt. Köpte de sista julklapparna idag, trodde jag, tills Erik började prata om julklappar…

Förra året skippade vi julklappar till varandra, jag vet, det låter ju inte så kul och det var rätt trist ärligt talat. Så det betyder att det är julklappar till Erik kvar på jullistan och slå in de sista julklapparna. Och köpa julgran. Vi har en plastjulgran men jag är sugen på en sån där som inte barrar. (Finns de på riktigt förresten?)

Nu är det dags att jobba lite och om ni undrar vad jag har hållit på med de senaste veckorna så är det en större uppdatering av min mammaträningssajt Mammaiform.se, jag har gjort en totalgenomgång av innehållet efter feedback från sajtens besökare.

Som snart är klar. Övningsbanken med mammaträningsövningar är klar, träningsprogrammen är klara, nu håller jag på med steg-för-steg-programmet.

Designen håller på att göras om också, den ska göras om rättare sagt, men jag har gjort min del av jobbet vilket är att bestämma mig för hur jag vill att sajten ska se ut och fungera i framtiden (också med hjälp av feedback från användarna) (och en hejdundrande massa research), så nu är det dags för mig att lämna över till andra som är proffs på att koda och testa och fixa. /Caroline

Secured By miniOrange