Nu är det snart helg och jag inleder den med att mata min surdeg, jag fick den i födelsedagspresent av min kompis Susanne, hon kan det där med surdegar vill jag lova och jag vill inte göra henne besviken.

Så, säg nu inte till henne att jag redan glömt att mata den, surdegen alltså, den är visst som ett slags husdjur och ska matas med jämna mellanrum.

Den var nymatad när jag fick den och som jag minns det skulle jag mata den efter en vecka och sedan igen fem dagar efter det, idag när jag dubbelkollade instruktionerna så var det precis tvärtom. Så nu har den fått mat en dag för sent. Men den har fått mat iallafall :o)

Jag håller tummarna för att den funkar ändå, luktade på den och den luktade inte gott, som gammalt vin ungefär, jag hoppas att det är i sin ordning, av namnet att döma, det heter ju surdeg, ”sur” deg måste det ju betyda, och det är ett ganska bra beskrivande ord i sammanhanget.

Återkommer när jag har bakat brödet, om den överlever så pass länge vill säga. Trevlig helg! /Caroline

Secured By miniOrange