min vikt idagFör 3 veckor sedan bodde Tyra fortfarande i min mage och jag vägde 80 kilo (min normala vikt är 55-60). I morse visade vågen 65,6 kilo.

Imponerande många graviditetskilon har alltså försvunnit helt automatiskt, Tyra vägde några, moderkaka och fostervatten några till, sedan var det några kilon vätska som uppenbarligen har försvunnit nu. Amningen har gjort sitt, självklart märks det på vikten om man också försörjer en annan person med mat på det viset.

Kosten? Sedan jag kom hem från BB har jag ätit regelbundet, dvs var 3e timme plus ett nattmål, Tyra är en hungrig typ och det gör att jag äter mer än normalt. (På BB åt jag allt möjligt skräp, rostat bröd i mängder till exempel, och en massa godis.)

Mycket protein från mjölkprodukter och mycket nyttigt fett, men även mer kolhydrater än normalt för mig (jag äter kolhydrater, bra sorts kolhydrater).

Jag har inte ätit något mjukt bröd, det innehåller en massa vetemjöl och det är inte bra för formen, dessutom blir man slö och lat av för mycket vetemjöl (och socker). Socker är en annan sak jag gör mitt bästa för att undvika också.

Det är inte enkelt, amningen gör mig sockersugen som få, försöker kompensera med frukt och nötter, det funkar 4 gånger av 5 kanske.

Socker och vitt mjöl alltså, om man kan begränsa det till ett så litet intag som möjligt per vecka, någon hembakt grej på helgen kanske eller några godisar – då kommer man i form fortare än kvickt.

Istället för mjukt bröd så äter jag massor med hårda knäckemackor däremot – rågrut med en massa keso och ost på. 3-4 sådana blir ett enkelt och snabbt mellis som innehåller allt man behöver i rimliga mängder = protein, kolhydrater och fett. Bra varianter av alla.

Jag har vart lite slarvig på veckorna på senare tid, fram till i måndags, och det har varit lördag hela veckan, det slunkit ned en och annan onyttighet som troligt inte främjat formen, fram tills i måndags alltså, denna vecka är det inget sånt, förrän till helgen.

Tilläggas kan, att det i min normalvikt på 55-60 kilo också ingår en del muskler, de lyser nu med sina frånvaro efter ett halvår helt utan träning. Nu ska resten av gravidkilona av och nya muskler på. /Caroline

Secured By miniOrange