Nu har Vidar och Tyra gått intensivsimskolan på Vanadisbadet i Stockholm i regi av företaget Trampoolin, totalt åtta gånger vardera. Barnen har gått jag vet inte hur många simkurser med Trampoolin och jag bara måste berätta att de är helt fantastiskt duktiga.

Det har varit olika ledare i de olika simkurserna (men samma under en kurs) och ALLA simtränare vi har träffat har varit helt otroligt pedagogiska, de vet hur man jobbar med barn, de visar flera gånger, de kommer med lösningar när barnen inte riktigt vill göra som tänkt.

Till exempel så ville Tyra helst bara springa i vattnet vid ett tillfälle, istället för att öva bentagen, och simfröken, lugnt och fint:
”Tyra, då gör du bentagen åt det hållet och springer åt det hållet.” Det köpte Tyra och hon övade bentag och sprang om vart annat, istället för att sätta sig på tvären.

Barnen har varit med på massvis med barnaktiviteter och jag har sett varierande ledarskap och förvånansvärt ofta är det ledare i barngrupper som inte har en aning om vilken typ av pedagogik som passar.

Barnpedagogik har dock Trampoolin stenkoll på och jag rekommenderar verkligen deras simkurser för barn, de har ett mycket genomtänkt barnkoncept som också inkluderar livräddning i vatten. Jag rekommenderar även Vanadisbadet, ett utomhusbad mitt i Stockholm som jag lyckats missa att det existerar :o)

Det var första gången Tyra var med på ”simskola”, hon har kört deras variant ”simlekis” några gånger tidigare och tyckt att det har varit jätteroligt också. Men nu är hon 4 år och kan alltså vara med på ”simskola steg 1” och skillnaden var helt enkelt mer fokus på simning.
Vidar simmar med grodan
Vidar var med på ”simskola steg 3”, han har gått steg 1 och steg 2 flera gånger tidigare, i steg 3 är det ingen förälder i vattnet, och det var jag lite nervös över. Särskilt när jag såg att de skulle simma även i den djupa delen i bassängen, där inte ens en vuxen bottnar…

Men det var två simtränare och 3 barn i gruppen så det fanns ingen anledning att oroa sig. Kursen var uppdelad på fyra tillfällen förra veckan, och fyra tillfällen denna vecka (måndag-torsdag). Väldigt bra upplägg tycker jag.
Arvid och Tyra i plaskpoolen
Badkillen Arvid hänger gladeligen med när de stora barnen ska på simning, ett plus med Vanadisbadet är plaskpoolen, där trivs han och när han badat klart satt han i barnvagnen och iPadade med favoritpusselappen. Ett till plus med Vanadisbadet är att man kan ta med sig barnvagnen, det kan man ju aldrig in i inomhussimhallar.

Vädret har varit ett minst sagt spännande inslag under simkursen, men vädermakterna var på vår sida, stora svarta moln kom på besök flera av dagarna men det var uppehåll eller soligt nästan alla dagar. Lite regn ett par av dagarna med men vad gör det när man ändå är i en bassäng och redan är blöt?

Dessa stora mörka moln gästade oss idag på avslutningen, åska trodde jag men höll tummarna allt jag kunde för att de skulle få genomföra sista kurstillfällena och få sina diplom och simmärken – och de stora mörka molnen gled vidare! /Caroline
Svarta mörka moln på himlen

Secured By miniOrange