Grävskopesimulator på Tekniska MuseetIdag firar vi att influensan är över med att åka till Tekniska Museet och köra grävskopasimulator med mera. Barnen har varit hemma hela veckan och varför inte stanna hemma från förskolan en dag till och göra något kul tänker jag.

Dessutom är de flesta på förskolan inklusive fröknarna också hemma och sjuka så det är inte någon direkt verksamhet på förskolan som de missar.

Det är totalt 21 barn på förskolan och denna vecka har det varit 4-9 barn där per dag (5,5,4,9,7) och 2-3 fröknar/extrainkallade. Det är en historisk händelse, barnen och personalen på vår förskola är för det mesta friska i vanliga fall.

Förskolan har en väldigt bra sjukdomspolicy som kortfattat går ut på att man håller sjuka barn hemma och på så vis blir inte andra barn/personal sjuka i samma utsträckning som på många andra förskolor där det är helt okej att lämna snoriga/hostiga/halvsjuka barn.

Vidar har varit helt däckad och bockat av de flesta influensasymptom man kan tänka sig och hade 40-41 graders feber i tre nätter. Han var hemma i fredags också, med hosta men verkade bra på lördagen och då åkte vi till Ikea där han plötsligt får superhög feber…

Det är oklart om Tyra ens varit sjuk, hon har påstått sig vara sjuk och ha feber och allt som Vidar haft men inte verkat särskilt krasslig i mina ögon.

Vidar är hennes stora idol och om han har feber så har hon också det, vare sig hon är varm eller inte och om jag säger ”Tyra, du har nog inte feber, du är inte varm i alla fall” så svarar hon med ett barskt ”JOHO det har jag visst det!” :o)

De har minsann visat vad de går för den här veckan, som att de gjorde en pakt ”när pappa åker till jobbet gör vi vad vi kan för att messa med morsan”.

I vanliga fall är barnen snälla och rara 90% av tiden, leker ihop som bästa kompisar, är allmänt glada. Denna vecka vise versa. Gnälliga, kastar saker på varandra, slåss, bråkiga i största allmänhet.

Aldrig varit med om något liknande under min tid som förälder. Jag fattar att förklaringen ligger i noll aptit och därmed knappt någon mat i kroppen, ständigt avbruten nattsömn på grund av hosta som hörs i hela huset så att alla vaknar/feber och allmäntillståndet i övrigt.

Men nu är jag glad för att vi är på andra sidan. I vart fall de stora barnen verkar vara friska nu, minstingen verkar vara på väg att bli sjuk igen eller om det är fler tänder på gång..

Efter den här veckan är jag extra glad och tacksam för att de stora barnen sällan är sjuka, jag kan räkna de gånger de varit sjuka på en hand sedan vi började på en liten förskola (2,5 år sedan), då är det inklusive vattkopporna, dem kommer man ju liksom inte undan.

Men jag minns vintern 2011/2012, då avbokade vi i princip allting december-februari. Då gick Vidar på en förskola inne i stan, där det var helt okej att lämna halvkrassliga barn till förskolan och allt gick runt runt runt. Vidar var hemma mer än han var på förskolan under de två terminer han gick där.

På den tiden trodde jag att det var normalt att barn på förskolor alltid hade två strängar med tjockt snor hängande från näsan, så såg nämligen många barn ut när man lämnade och hämtade. Jag frågade personalen varför de inte torkade bort snoret från barnen, till svar fick jag ”det rinner ju hela tiden” och ”hinner inte”.

Personalen var mycket duktiga på den förskolan, de gjorde sitt bästa efter de förutsättningar de hade. Klassiska förutsättningar för att vara en förskola i Stockholm tyvärr.

Nog om det, vi hade en bra avslutning på denna i övrigt intensiva vecka. Nu är det helg och tanken är att jag ska på Yoga Games i morgon, om lill-Arvid mår så pass bra att jag kan lämna honom en dag. /Caroline

Secured By miniOrange