Vidar dansarVidar dansar i sin nya Emil-stass. Vidars snälla Farmor köpte skjortan i en butik på Astrid Lindgrens Värld och jag kunde inte låta bli att köpa shortsen i samma stil. Kepsen har han ju från förr. Tyra har en likadan keps, ni har väl troligen inte missat att de är två av Emil i Lönnebergas mest hängivna groupies.

Idag fick jag följa med den här killen och hans förskola till Skansen. 17 barn, 5 föräldrar och en farmor hängde med, och personalen. Det var SÅ roligt att få vara med Vidar och se hur han är och hur roligt han har med sina kompisar.

Vidar går på bästa förskolan, ett litet ställe med ett litet gäng barn. Jag kan namnen på alla barnen och på de flesta föräldrarna.

Superengagerad personal som hinner med att se och vara med alla barnen, inga olösta konflikter eller barn som slåss eftersom personalen hinner snappa upp allt och kan ta upp eventuella oegentligheter på momangen.

Harmoniskt, ingen hög ljudnivå, barnen har möjlighet att välja mellan olika aktiviteter, beroende på vad de känner för, alla behöver alltså inte pyssla klockan 09.45 varje torsdag och så vidare. Om det inte är en gruppaktivitet då, som idag, en utflykt till Skansen. /Caroline
PS: Kom igen alla föräldrar, bojkotta de där förskolorna med stora barngrupper, ansträng er så kommer ni hitta ett ställe där barnen faktiskt har kul och trivs. På riktigt. Det kommer i förlängningen leda till mindre barngrupper. Gör du inget (eller bara gnäller), så händer inget.

Secured By miniOrange