nu har vi landat i Kapstadenfina Kapstadenstranden i Kapstadenfin strand i KapstadenKapstadenblått vatten i Kapstadenstrandhäng i Kapstadensolar som jag aldrig brukar göra egentligenen trappa i Kapstadenfin utsiktmoln och berg i Kapstadenvilken utsikt i Kapstaden
Kapstaden i Sydafrika är en helt underbar stad. Anlände på fredagsmorgonen, 17 timmar försenad och trött efter den långa resan. Mellanlandningen i Kairo var oväntad och obeskrivligt lång på grund av ett elfel på flygplanet. Men bättre det än att felet upptäcks i luften!

Checkade in på hotellet och sedan vidare till en av Kapstadens 25 jättefina stränder, Clifton. Efter lite pocketläsande under parasollet snörade jag på mig joggingskorna och sprang kustvägen till Hout Bay, där gjorde jag 60 armhävningar och tog sedan samma väg tillbaka. 7 km löpning med otroligt vacker utsikt!

Senare fick det bli en promenad hem till hotellet via bergvägen, Kloof Road. Landskapet i Kapstaden är väldigt kuperat så det var en ansträngande men skön promenad i fin natur!

På kvällen åkte partyskorna på för att kolla in Kapstadens nattliv. Bästa partyt i stan kommer man till efter en hisstur till 31a våningen i bankdistriktet. Nattklubben Hemisphere har fönster år alla håll och en grym utsikt. Grym var dessutom musiken och DJ:n!

Lördag i dag och stranden Clifton igen. Eftermiddagen spenderades vandrandes i bergen, först mot Lions Head. Sedan mot Taffelberget och planen var att åka linbanan upp till toppen, men det hade 100-tals andra också tänkt, kön var oändlig! Jag är inget större fan av att köa. Jag har egentligen aldrig varit bra på att göra turistiga grejer just eftersom det alltid är så mycket folk. Man kan visst gå upp också. Men efter dagens promenerade timmar var det inte riktigt aktuellt med bergsbestigning. En annan dag kanske.

Några minnesvärda upplevelser i Kapstaden hittills är:
1. Den lilla sydafrikanska pojken på 1-2 år som hejade på mig vid vägen när jag kom flåsandes på löparturen och gjorde tummen upp när jag sprang förbi. SÅ SÖT!
2. Skadeboardåkaren jag mötte i en krokig, tokbrant backe på bergvägen. Han susade förbi i bilarnas hastighet, säkert 50-60 km i timmen. Vilken galning! Hade inte varit så konstigt i tecknad film men i verkligheten var det svårt att tro sina ögon!
3. Utsikten över Kapstaden från Taffelberget.
4. Lions Head. Du ser att bergtoppen ser ut som ett Lejonhuvud va?
5. De härliga stränderna, men Atlantkustens vatten är isande kallt, det kommer inte bli aktuellt att bada här för min del.

Det var allt att rapportera från Sydafrika och Kapstaden denna gång. Mer kommer. /Caroline

Secured By miniOrange