FRÅGOR & SVAR: Fråga från läsaren Linda: ”Jag känner mig så ’flabbig’ fastän jag tränar ganska regelbundet. Jag tycker att jag är stark och har ganska stora muskler som är väldigt tydliga när jag tränar eller spänner dem – men i viloläge är armar, ben och rumpa mest bara som fettklumpar med celluliter – totalt otonade!!! Jag väger 54 kg och är 1.61 lång. Jag brukar träna styrketräning ca. 3 gånger i veckan och avslutar varje pass med ca. 3 km joggning i 20 minuter. Hur blir jag av med flabbet och istället blir mer tonad?

Mitt svar: Träningsdosen verkar vara optimal om man ser till antalet träningspass. Det verkar också vara en bra blandning av styrketräning och förbränningsträning. Mitt råd är att variera träningen mer. Dela upp kroppen på tre olika pass, exempelvis:
• rygg, triceps & mage ett pass
• axlar, biceps & mage nästa pass
• och ben & ländrygg tredje passet

Kör tungt, men det verkar du göra, kom ihåg att variera även övningarna. Man måste ”lura” kroppen så den inte vänjer sig vid övningarna och belastningen för resultat. Lägg in armhävningar i samband med axelpasset så tränas även bröstmusklerna, de får sig även en omgång vid många andra övningar när man styrketränar.
Variera även konditionsträningen, cykla eller träna crosstrainer de 20 minuterna ibland.

Kanske morgonpromenader skulle vara något för dig också? Se det här inlägget om just morgonprominixar.

Kosten, lika viktig som träningen! Se inlägg här. Lycka till! /Caroline

Secured By miniOrange