hos Daniel på Soms klippotekNi vet ju att jag har klippt mig på Lilla Essingen, hos bästa Natalie på Salong Du & Jag i en sisådär 10 års tid. Nu när vi har flyttat norr om stan så har jag med ångest varit tvungen att leta reda på en frisör som ligger närmare, det funkar inte att lägga en hel dag på att åka och klippa håret, med den restiden och trafiken som det är.

Jag började med ett öppet sinne och gick till en salong i närheten av där jag bor. Det resulterade i en katastrof-kalufs. Detta var innan föräldrafesten på Vidars dagis i höstas och jag tänkte att jag skulle komma dit lite snygg.

När jag kom hem från nära-här-frisören tittade Erik förskräckt på mig, och sa ”du ser ut som att du varit i skidbacken en hel dag.” De var en bra beskrivning. Den som klippte mig gjorde det slarvigt och tog sedan hårtorken och ställde sig en meter ifrån mig och blåste, inget kammande eller borstande. Syftet var att torka håret. Håret hade volym. Minst sagt.

Innan jag gick dit tänkte jag ”hur svårt kan det vara att toppa ett hår, vad kan gå fel liksom” – tja allt kan visst bli fel. Snett och vint. Jag funderade på att sticka innan frisören var klar, men gjorde det inte eftersom jag kände att det vore otrevligt, men jag borde gjort det.

Hur som helst. På föräldrafesten så kollade jag allas frisyrer och frågade en mamma med en grymt fin frisyr, man såg att det var ett proffs som låg bakom.

Jag fick då tipset om Daniel på Soms Klippotek i Täby. Han skulle visst vara grymt bra och hade visst jobbat på flera sånna där riktiga stjärnsalonger inne i Stockholm. Det lät ju bra. Jag bokade en tid. Och en tid till och en tid till.

Idag var jag där i 3 timmar och han slingade och fixade. Han är lite lustig också den där Daniel och skojade till det med grön färg på en av hårtussarna, den som tittar noga på bilden kanske ser. Sån där barnfärg som går bort efter en tvätt tack och lov, alltså innan jag hade lämnat salongen.

Daniel är en sån där trevlig person som tränar crossfit, är allmänt träningsintresserad och dessutom en extremt duktig frisör.

Hans kollega Sara är grymt duktig också, det var hon som klippte Vidar. När jag är hos Daniel i 3-4 timmar så brukar hon hinna med 3-4 kunder med en mer normal mängd och längd på håret, och jag har noterat att alla hennes kunder trippar ifrån salongen så där glada och nöjda som man vill vara.

Så, Soms Klippotek alltså, ligger cirka 5-10 minuter med buss från Täby Centrum, i Rösjö Centrum som det heter. Det får bli dagens frisörtips! /Caroline

Secured By miniOrange