här bodde jag i HermanusHermanus i Sydafrikautsikten i Hermanustrappträning i Hermanusgräs i hermanusGrotta Beach
Efter promenaden i naturreservatet körde från Stellenbosch till Hermanus, en liten pitoreskt fiskeby som ligger längs kusten. Väldigt vacker!

På tisdagskvällen gick vi via Cliff Path, en stig som går nån mil eller två längs med vattnet, in till centrum och hittade en kubansk restaurang som var helt okej.

Vi bor förresten helt fantastiskt. Vi har inte förbokat något boende utan kör runt lite tills något trevligt och ledigt dyker upp. Så går det bra att göra här när det inte är högsäsong (vid högsäsong är det visst helt omöjligt att hitta boende om man inte bokat).

Hittills har vi haft supertur med just boendet. Igår hittade vi världens bästa bed & breakfast, ”The Right Room” som ligger vid vattnet och centralt här i Hermanus. Tokbilligt dessutom. Priset för ett rum på bed & breakfast eller ett så kallat guesthouse ligger normalt mellan 300-500 kr per person. Här 200 kr.

Ägarinnan Barbara, en skön dam som jag gillar skarpt, serverade en sagolik frukost i morse. Hembakat bröd och hemkokt sylt, omelett med tomater och champinjoner. Rooibos-te, olika ostar, rostat bröd. Snacka om service!

Onsdagen fortsatte sedan med pocketläsning under ett parasoll på Grotto Beach. Vattentemperatur: 16,5 grader. Att bada är inte att tänka på för min del.

I övrigt är Grotto Beach en helt otrolig strand med silverfärgad sand. Det blåste en hel del så nu har man sand i öronen, bakom öronen, på öronen… Ja, överallt. Snacka om lyxproblem! /Caroline

Secured By miniOrange