gym i Sydafrika
Kollade in ett gym här i Sydafrika i förrgår. I Hermanus. Det var första gången jag såg ett riktigt gym i det här landet, har bara sett ett och annat källargym och utomhusgym (bilden) tidigare.

Jag hoppas på att hitta ett i Kapstaden när vi kommer tillbaka dit, fick tips om att där ska finnas en gymkedja, Virgin.

Hermanus Health & Fitness verkade vara ett ganska typiskt gym, så där som gym är i många andra länder ni vet, inget uppseendeväckande. Förutom utsikten från konditionsmaskinerna då, grym!

Där fanns fria vikter och de vanliga maskinerna, inte de allra senaste modellerna men fräscha och fungerande. Leverantörerna av dessa verkar vara desamma som i Sverige.

Gymmet är ett av tre privatägda hälsoklubbar i Western Cape och ligger idylliskt vid foten av berget Overberg, inte långt från stranden.

Yoga och pilates verkar vara väldigt populärt även här. Andra träningspass på gruppträningsschemat är:
Step & Tone – toningpass med hantlar
Bodypump – samma som i Sverige, lyder under beskrivningen ”tränar stora muskelgrupper”
Body Conditioning – coreträning och styrketräning för hela kroppen med hantlar, gummiband, bosu ball
Cardio Pump – intervallträning
Body Contour – muskelträning “for the Not so Fit”
Bums & Tums – “this targets those problem areas”
Step – koreograferad konditionsträning
Six Pack Attack – magträning
Tae Box – högintensiv material art-klass
Stretch & Tone – stretchklass

Lokalbefolkningen här verkar generellt vara morgonpigga och kvällströtta. Gymmet är stängt på söndagar, i övrigt ät öppettiderna: måndag-torsdag 05.30-20.30, fredagar 05.30-19.30, lördag 06.30-14.00. /Caroline

Secured By miniOrange