promenad till Rönninge by i TäbyVidar rider ponnyridningluciatåg till häst Rönninge by i Täbyfint i Rönninge byI helgen har vi gått all in när det gäller julmarknader, jag vet faktiskt inte om jag varit på någon julmarknad tidigare, jo men förresten, det har jag nog. Hur som helst. På lördagen var vi på julmarknad vid växtförsäljningen i Åkersberga, åkte häst- och vagn, träffade tomten och pysslade. Det blev ingen längre pysselstund eftersom Arvid som sällan sover längre än en timme i taget dagtid vaknade och ville ha mat och jag hittade inget varmt amningsställe.

På söndagen åkte vi till julmarknaden i Rönninge by i Täby. Det var där vi var förra helgen också, fast då var det inte julmarknad utan då var det första gången och ett för oss nytt och bra barnvänligt utflyktsmål.

Vidar ville rida ponnyridning, han har pratat om att rida hela veckan, han gjorde nämligen det förra helgen också. Tyra ville inte rida. Det ridande luciatåget var höjdpunkten, förutom ponnyridningen då. De var jätteduktiga, både hästarna och tomtarna.

Rönninge by är ett supertrevligt ställe med fik, och många djur att titta på, helt bilfritt dessutom, vilket är ganska ovanligt i dessa trakter. Man parkerar bilen 1-1,5 km därifrån och går eller åker Roslagsbanan och går cirka 1 km från stationen.

Arvid är ju en hungrig kille och kom på att han ville ha mat, det går ju liksom inte att amma utomhus så här års (mjölkstockning nej tack), fiket var fullt eftersom det var julmarknad och mycket folk på plats men som tur var hittade vi hembygdsmuseet och där var vi ett bra tag. Ammade, bytte blöja fler än en gång, bytte kläder, ammade igen, sånt man gör med bebis :o)

Rönninge by i Täby är alltså ett superbra utflyktsmål för barn i stan, dit kommer vi definitivt åka fler gånger. /Caroline

Secured By miniOrange