Info om PT-online med Caroline
Info om PT-online med Caroline

Inspirerad av fredagskocken Mattias Larsson i Mix Megapol och hans recept som utgångspunkt lagades i fredags en nyttig men god middag.

Vi modifierade rätten lite
och tog bort grejer som verkade onödiga. Exempelvis myntabladen. De
verkade skumma. Sedan blev det svärdfisk istället för tonfisk pga den
var slut på matbutiken. Morot- och chiliaiolin blev kokta, skivade
morötter med chili istället pga brist på mixer samt att jag inte gillar
kladdiga, geggia grejer. Rapsoljan hoppade vi över också, verkade
överflödig. Charlottenlöken var främmande och var svår att hitta i
butiken, så den byttes ut mot purjo, den är ju garanterad god.
Nu kör vi!

Förrätt var lösgodis med Champagne under tiden huvudrätten tillagades. En underskattad kombination, enligt mig!

Gurksallad
Gurkan skars i fyrkanter och purjon i skivor, på med lite olivolja, peppar & havssalt.

Morötter med ChiliMorötterna skalades, skivades och kokades sedan i några minuter ihop med små chiliskivor.

Svärdfisk
Grillpannan värmdes som bara den under tiden firrarna penslades med olivolja. Sedan grillades de en minut på vardera sida.

Potatis
Om man vill kan man även äta kokt potatis till detta. Denna tillagar
man genom att lägga den i vatten i en panna och sedan… Haha, skojja
bara, jag tror nog att alla vet hur man kokar potatis.

Nedan ser du ursprungliga receptet, finns på radiostationen Mix Megapols hemsida, där finns också en hel del andra recept som verkade tasty såg jag..

Lättgrillad tonfisk med morot- och chilisås samt gurksallad

Morot- och chiliaioli
140 g morot, tärnad
½ röd chili, urkärnad och hackad
1 msk pressad citronjos
½ dl rapsolja
½ dl olivolja
salt

100 g gurka, skalad och tärnad
1 schalottenlök, finhackad
3 myntablad, finstrimlade
1 msk olivolja
salt

300-400 g tonfisk, en tjock skiva delad i 4
Olivolja, salt och svartpeppar

Koka morötterna och chilin i vatten (vattnet ska precis täcka morötterna), c:a 15 minuter tills dem är helt mjuka.
Mixa morötter och chili i en matberedare med citronjosen och lite av
vattnet dem är kokta med. Mixa tills det är en slät puré och kyl ner.
Blanda under tiden ihop ingredienserna till gurksalladen.
Mixa den kalla morotspurén igen och tillsätt oljan droppvis. Smaka av med salt.
Värm grillen/grillpannan till högsta temperatur.
Pensla tonfisken med olivolja, salta, peppra den och grilla c:a 1 minut på varje sida.
Servera tonfisken i morot- och chilisåsen, ringla runt gurksalladen