plankan som gravidTräning under graviditeten är bra på många vis, chansen att det blir en lättare förlossning är större, jämfört med om du går upp väldigt mycket i vikt, eller redan är överviktig, en så kallad risk-graviditet.

Ta hjälp från MVC och kontakta en dietist om du tror att du kommer gå upp mycket i vikt. Vad är då mycket? Tja. Jag gick upp närmare 20 kilo med Vidar. Allt ”försvann” på 3 månader.

Man lämnar ju BB många kilon lättare och sedan promenerade jag powerwalks med barnvagnen nästan varje dag. Det fanns dagar då jag inte gick ut alls också. Så är det när man är nybliven mamma. Det är liksom fullt upp och ibland får man bara inte till det.

Så, mina egna erfarenheter visar att 20 kilo upp var tungt, men det var inte många kilon som berodde på annat än graviditeten. Visst åt jag lite mer godis än vanligt, men inga större mängder totalt sett. Jag kunde träna styrketräning och gå promenader, inte i rask takt men ändå för att röra på mig under hela graviditeten.

Ett av mina träningsprogram, gravidträningsprogram 2 hittar du numera på min träningssajt för mammaträning – Mammaiform.se. Lycka till! /Caroline

Secured By miniOrange