gravid i vecka 38Nu är det snart bara två veckor kvar tills den 10 november, fast jag vet ju att det troligen är längre tid kvar än så eftersom både Vidar och Tyra är födda några dagar efter beräknat födelsedatum. Så jag jobbar mentalt för att ställa in mig på det.

Hur jag mår? Jo vars. Det här med att vara gravid är inte min grej till att börja med, det är häftigt men jag trivs inte i den här typen av kropp då det inte går att hoppa, springa, klättra i träd med mera, det är sånt jag gillar att göra, dels på träningen och dels ihop med mina barn.

Nu är jag den där tråktanten som småjoggar slalom mellan konorna trots att instruktionerna (Vidars) är att man ska hoppa jämfota över dem. Men jag har i alla fall inte hamnat på parkbänken med en iPhone i handen ännu i alla fall, alltid något.

Vi tar bilen till och från dagis, av säkerhetsskäl, jag kan inte hålla Vidars tempo nu när magen drar ihop sig vid minsta tempoökning. Det är svårt att gå och jag har lagt mig till med den där lätt framåtlutade gångstilen som jag brukar ha som gravid och som Erik brukar mobba mig för.

Tur att en graviditet inte är längre än 40 veckor, fast det känns som år just nu. 17 kilo upp, inget jag oroar mig över, jag har gått upp runt 20 de andra gångerna och det är inte kanelbullar i magen.

Hur som helst, status gravidtrött och trött på att vara gravid alltså. Men inga egentliga krämpor att klaga över, järnbrist, sömnbrist, hypotyreos och karpaltunnelsyndrom är allt och det är lindrigt jämfört med det mesta annat.

Jag är egentligen väldigt glad över att få vara gravid och få ha dessa blandade känslor. Det sägs ju att det här med att vara gravidless hänger ihop med att börja längta till förlossningen. Riktigt där är jag inte ännu. Men, jag längtar efter att få träffa den lilla. Vidar, Tyra och jag var och shoppade kläder till bebisen tidigare i veckan.

I helgen blir det halloween-disco. Jag ska klä ut mig till häxa, passande med tanke på alla gravidhormoner. Trevlig helg! /Caroline

Secured By miniOrange