gravid i vecka 32Fredag den 13:e. För min del har det hänt några riktigt roliga saker på just fredagar den 13:e och jag hoppas att den trenden håller i sig. Jag håller tummarna för er andra också.

Höstsol och helg, jag ser fram mot mys med familjen. Räknar ned för fullt också givetvis, 10 november närmar sig. Är nu i graviditetsvecka 32 av 40.

Vi var och badade efter dagis en dag tidigare i veckan ihop med en dagiskompis + bebis på 6 månader, när jag höll i bebisen en stund kom Tyra med bestämda steg och förklarade lika bestämt ”det där är MIN plats”!

Jag som tänkt att det är så roligt att Vidar och Tyra är så gulliga med magen, men nu börjar jag förstå att bebisen kanske kommer bemötas med blandade känslor… Hittills har de annars verkat positiva till ett litet syskon, de sjunger för bebisen och berättar vad de gör på dagarna och så vidare.

Mammakollen visade väldigt lågt järnvärde i vanlig ordning, fortsatt Hypotyreos (äter 125 gram Levaxin per dag och det verkar vara en lämplig dos, har i vart fall inte behövt öka den på senare tid), hoppas på att Hypotyreos kommer att försvinna efter graviditeten – någon som haft det och råkar veta?

De goda nyheterna var att bebis lagt sig till rätta, inte troligt att det blir en som planerar att komma till världen med baken först alltså. Tillväxtkurvan bra också, lite över medelkurvan, sist lite under, hoppas på att bebis håller sig på medelkurvan. Jag är livrädd för stor bebis, Erik vägde nämligen 5,1 kilo när han föddes och sånt där kan ju visst ärvas.

Mammamorskan säger dock att det inte är troligt att 3-an kommer bli någon bjässe eftersom 1-an och 2-an var medelbebisar, OM jag inte tappar konceptet helt och börjar äta väldigt mycket socker och snabba kolhydrater. Det är inte min stil även om jag äter aningen mer sånt som gravid än inte-gravid, så det ska nog gå bra.

Trevlig helg i höstsolen! /Caroline

Secured By miniOrange