Jag försöker ju febrilt utveckla mina kunskaper så jag ska kunna bygga mina sajter helt och hållet själv i framtiden. Jag har så många idéer och fina föreställningar om sajter och kunskaperna för innehållet klara i mitt huvud. Dock är mina färdigheter i CSS med mera begränsade och håller mig just nu tillbaka.

Som ett led i min byggasajtutveckling deltog jag igårkväll på Geek Girl Meetup, ett grymt initiativ av bla Heidi Harman som lyckats förvandla något så nördigt som kodknackning till en cool anledning för tjejer att sammanstråla och nätverka vid flertalet träffar.

Maria Söderberg pratade om CSS, om att dölja och positionera element. Jag hängde inte med, men det berodde helt och hållet på mig och mina avsaknad av kunskaper i ämnet, hon verkade kunna sin sak. Jag lärde mig i alla fall att CSS refererar till element. (JA, jag ska gå en grundkurs.)

Kim Thörning visade debugging med Firebug. Jag fattade lite, har nämligen försökt använda firebug och är lite bekant med just det programmet, yippi!

Alicia Rissler höll ett föredrag om design och om hur den genomsnittlige hjärnan fungerar i sammanhanget kolla-på-sajt och tipsade om saker att tänka när en sajt byggs. Mycket bra och jag fattade allt! Hehehe..

I lokalen som denna gång var utlånad av Wyatt var vi cirka 60 personer på plats, en av dem var succéhackern Susanne som har sajten recepten.se och som figurerar på bilden ovan. /Caroline

Secured By miniOrange