träna roligtMed jämna mellanrum gnäller någon för att jag ibland skriver om träning för viktminskning. Denna gång via ett mejl för en vecka sedan ungefär. Personen bakom mejlet menade på att jag istället för att skriva om viktminskning skulle skriva om träningens fördelar för hjärtat.

Vi lever idag i ett upplyst samhälle. Alla vet att träning är bra för hjärtmusklen. Jag räknar med att ni har koll på detta, därför poängterar jag inte det varje gång jag skriver om träning.

Något som många inte vet är hur exakt man kan gå till väga för att gå ned i vikt med hjälp av träning.

Min uppfattning är att 90% tränar delvis för att gå ned i vikt generellt eller minska i fettprocent. Därför skriver jag om det ibland här på min träningssajt GymGlam och i träningsbloggen.

I mejlet stod också, vilket inte är så vanligt i sammanhanget, “det är inte bara ohälsosamt att vara tjock, det är lika dåligt att vara smal”.

Angående det senare vill jag påpeka att det inte alls är ohälsosamt att vara smal. Det är ohälsosamt att vara undernärd. En väsentlig skillnad.

Träning är bra för hjärtat och för en hel del annat. Genom att hitta ett roligt sätt att träna så blir träningen lättare att förverkliga.

Det viktigaste är att träningen blir av, någon form av träning. Vilket egentligen är det allra viktigaste, så vi kan dra nytta av träningens alla fördelar.

Därför skriver jag artiklar om styrketräning, fettförbränning, hälsosam livsstil, kost och gör träningsprogram och träningsappar och fyller på övningsbanken med roliga övningar.

För att ge er inspiration till att bli både starkare och fastare och slankare.

Är det fult att träna för att gå ned i vikt? Jag tycker inte det. Är det fult att skriva om det? Nej, det tycker jag inte heller. Och jag står för att jag gärna skriver om just detta i min träningsblogg. Tycker man detta är besvärande så finns många andra bloggar att läsa som inte berör ämnet. Happy Training! /Caroline

Secured By miniOrange