på strandenMorgonpromenad i sanden längs stranden, 12 underbara km, 1h 48 min! Senare åkte jag till gymmet Crunch på South Beach här i Miami och tränade några pass. Det är alltid inspirerande att träna på gym i USA, utbudet är ofta annorlunda jämfört med Sverige. Även om instruktörerna kanske inte är de bästa. Sverige har otroligt många duktiga instruktörer! Det hänger givetvis ihop med att vi har så många bra instruktörsutbildningar.

”Rear Attitude” var det första passet att testa. ”Lower body training as its finest! 30 minutes is all you´ll need to feel the burn!”

Det var en ass-klass, träning för rumpan alltså. “Burn” kan man minst sagt säga att fokuset låg på, punktförbränning rättare sagt. I Sverige är det ju allmänt känt att punktförbränning inte fungerar så bra, men i USA verkar det gälla en annan inställning till just detta. (Det är inte första gången jag hamnar på ett pass i det här landet med den metoden). Vi tränade det ena benet i en kvart, för att sedan träna det andra benet lika länge. Inget jag rekommenderar, för muskelbalansens skull är det bättre att alternera lite oftare.

Hur som helst, jag fick kramp i samtliga rumpmuskler innan musklerna förstod att det var träning som utfördes. Men om jag någon gång behöver stå på alla fyra med ett ben upplyft bakåt/uppåt i flera minuter så har jag i alla fall tränat på detta nu.

Även den gamla klassikerövningen ”kissande hunden” var ett övervägande inslag i passet. Typiskt amerikanskt…

Passet kändes som en nostalgitrip tillbaka till övningarna som utfördes på åttiotalet i Sverige. Hoppas rumpkrampen ger med sig snart!

”Washboard Abs” – vem vill inte ha det? Det var nästa pass att träna på Crunch. ”An AB-solutely fabulous workout of abdominal and lower back to sculpt your middle body.”

Är det något pass som brukar vara bra i USA så är det oftast magträningspassen. Här tränades alla möjliga tänkbara magträningsövningar utan paus. Ett stenhårt magpass alltså, jättebra!

Avslutningsvis testade jag passet ”Videography”, ett hiphopdanspass som var lite väl enkelt men ändå ganska skoj, grymt bra musik!

Men… Innan ”Videography” gick jag på ett heeeelt galet pass! Någon som kan gissa vad det var? Haha… Jag ska berätta allt om det här på träningsbloggen senare. Återkommer!

Det finns också väldigt många duktiga instruktörer och personliga tränare i US, men kvaliteten är minst sagt varierande. /Caroline

Secured By miniOrange