första årsbokslutetIdag har jag satt min underskrift på det första årsbokslutet i egenskap av VD för AB GymGlam. Det är en milstolpe och något jag har haft som en målbild ända sedan den där dagen på det där mötet med chefen på det där kontoret där jag jobbade för några år sedan.

Avsikten med mötet var att löneförhandla. Med all rätt. Jag hade sprängt budgeten för jag vet inte vilken gång i ordningen. Nådde budgeten med 170% men fick bonus för 140% – det var visst något tak. Det ville jag givetvis ändra på. Men det gick minsann inte. Det var en bidragande orsak till att jag bestämde mig för att göra slag i saken – drömmen om att driva eget och livnära mig på det. Det ligger en rad andra orsaker bakom också. Att jag är en entreprenör och har utvecklat ett sinne för affärer till exempel.

Det handlade inte om pengarna i sig. Utan om principen. Den som når en budget med 170 % bör rimligen få mer betalt än någon som når budgeten med 140 % eftersom det ligger mer ansträngning bakom. En självklarhet.

Hur som helst, med den käftsmällen jag fick på det mötet så taggade jag ned och jobbade färre antal timmar (dock fortfarande övertid utan övertidsersättning) (gick från 60-70 timmar per vecka till 40-50), jag slutade med de där extra ansträngningarna, som drog in extra miljoner till företaget men inget extra till mig.

Nog om det. Idag är en speciell dag för mig och jag har varit hos min fantastiskt duktiga revisor och skrivit på årsbokslutet med flera papper som ska in till Skattemyndigheten och Bolagsverket så här års.

Det är ingen värstingomsättning under AB GymGlams första räkenskapsår, men det är i alla fall en omsättning. Jag var föräldraledig under större delen av året men glad för att jag ändå lyckades gå runt och betala ut några löner till mig själv i egenskap av anställd i mitt eget bolag de månader jag arbetade.

Nu är bolaget i gång och jag har kommit över de där trösklarna man ska över i början, det är mycket tid som måste gå till en massa administrativt arbete. Mycket att lära sig om bokföring, moms med mera (jag sköter den löpande bokföringen själv, vilket för övrigt är ett av mina bästa tips som företagare, det gör att man har full koll på ekonomin).

Mitt mål just nu är att driva bolaget vidare och utveckla det. Jag har ingen ambition om att bada i 1000-lappar. Jag har absolut inget behov av att köpa statusprylar eller shoppa onödiga saker. Jag värderar tid med mina barn, flexibiliteten och möjligheten att ”få” arbeta med det jag verkligen tycker om mer än pengar.

Trevlig helg! /Caroline

Secured By miniOrange