FootbalanceFootbalance Tassosformgjutna sulorfixar sulorna
Igår berättade jag lite kort om mina nya specialutformade sulor. Jag fick några olika varianter. De för träningsskorna fick följa med på dagens träningspass, och det var skillnad. Jag vet inte om det är för att jag är gravid och haft känningar i hålfoten på senare tid eller om det är så att alla upplever detsamma, låter detta vara osagt.

Nu ska ni få höra om när sulorna producerades.

Jag klev in på Footbalance kontor i Kista för att träffa en före detta kollega, vi jobbade på Nike ihop några år sedan, Tassos. Han är driver numera Footbalance här i Sverige.

Jag visste inte mycket om sulor innan, men jag undrade om de skulle få plats i skorna. Egentligen var jag nog ganska skeptisk, min föreställning var att de skulle vara föga smidiga, med närmare eftertanke så kommer nog min bild av sulor från min farmors fotinlägg, som jag brukade leka med när jag var liten. Det var ett tag sedan förvisso.

Hur som helst, Tassos berättade kort om företaget som är finskt och finns i Sverige sedan 2010. De satsar delvis på att vara tillgängliga, det ska vara lätt att göra specialutformade sulor. Han pekade på kartan och berättade att sulsystemet från Footbalance nu finns i Intersportbutiker i hela Sverige och att antalet blir fler och fler för varje vecka.

Sedan fick jag se sortimentet, gissa om jag jublade över de rosa sulorna, haha, jag hade inte ens övervägt att sulor faktiskt kunde vara snygga också.

Sedan var det dags att kliva upp på podoskopet, fötterna fotades och analyserades, jag fick veta att jag har ett normalt medialt fotvalv, och att stöd för det tvärgående fotvalvet rekommenderas, bland annat. Ska inte tråka ut er med alla detaljer här.

Under tiden fötterna analyserades var sulorna i en värmeapparat. Jag fick kliva upp på ett par kuddar och sedan ställa mig på en sula, flytta tyngden bak och fram några gånger och sedan upprepa proceduren med den andra foten. Klart.

Snabbt och smidigt och resultatet blev ett par sulor som är speciellt utformade för respektive fot. Något jag nu kan rekommendera till alla som tränar, i förebyggande syfte.

Det är bra att ha ett par i vardagsskorna också, går du runt i platta Converse eller stövlar till exempel så är det inte mycket stöd för hålfoten. Sulorna från Footbalance är tunna och passar i de skor du har.

De skor som finns på marknaden i dag kan vara teknologiska och funktionella på många vis, men innersulan är gjord för att passa alla, den är tunn och platt. Det går alltså att byta ut dem till ett par som är gjorda för just dina fötter. Smart koncept som jag fram tills nyligen inte visste fanns. /Caroline

Secured By miniOrange