produkttest FootBalance QvickFitFormgjutna innersulor i dina skor ger fötterna det stöd de behöver och kan förebygga vanliga problem som ryggvärk, ont i benhinnorna och nedtrampad hålfot. De ger också skorna en bättre passform och gör dem bekvämare.

De skor som säljs på marknaden, både vardags- och träningsskor tillverkas med en tunn innersula som standard, som vanligtvis är gjorda för att passa alla fötter. I själva verket passar de inte bra på någon fot eftersom de i princip inte ger något stöd alls.

Alla fötter är unika, vissa har högt fotvalv, andra lågt. Dessutom skiljer det sig mellan din högra och vänstra fot, den ena foten kan till exempel ha lägre fotvalv än den andra, ofta utan att man är medveten om det.

Nu lanserar FootBalance en ny produkt inom formgjutna innersulor, FootBalance QuickFit. Nyheten är, som namnet antyder, att de snabbformas efter dina fötter. Lägg ned innersulorna i skorna och de formar sig direkt, eller med tiden rättare sagt, i takt med att du använder skorna och innersulorna.

För att påskynda processen går det att värma innersulorna i ugnen. De har en värmeindikator som ändrar färg när de är klara och då är det dags att stoppa sulorna i skorna, ta på skorna och promenera runt i några minuter. Sedan är innersulorna formade efter dina fötter.

FootBalance andra modeller tillverkas efter en fotanalys, som du kan göra gratis på sportbutiker som Intersport och Team Sportia, med en specialutbildad personal. Det går förvisso också snabbt, tar bara några minuter i butik och görs medan du väntar.

Jag rekommenderar ofta FootBalance innersulor till personer som tränar med mig via PT-online. Jag använder dem själv också och har testat flera av FootBalance andra modeller innersulor. För mig är dessa sulor numera en självklarhet i träningsskor, vardagsskor och partypjucks. De passar i precis alla skor, vilket är toppen eftersom det bara är att flytta sulorna till dagens val av skor. Man byter helt enkelt ut innersulan som följer med skon mot den specialutformade.

Mina favoriter är de svarta lädersulorna eftersom de gör mina mindre fotvänliga skor betydligt bekvämare, en bonus för att de är snygga också. Jag är inte typen som går runt i sneakers hela dagarna bara för att jag jobbar med träning. Klackar och moderiktiga skor är min melodi. Den typen av skor är ju ofta mer snygga än funktionella och den specialgjorda innersulan gör stor skillnad.

Självklart använder jag dem i träningsskorna också, särskilt när jag kör högintensiv träning med hopp samt vid löpning.

Den nya modellen innersula FootBalance QuickFit är en förformad sula, du väljer modell efter din höjd på fotvalvet och fotens form. De formas och anpassas efter just dina unika fotvalv med hjälp av värmen från fötterna.

FootBalance QuickFit finns i modellerna QuickFit Green (normal till låg hålfot, bred skoläst), QuickFit Blue (normal till hög hålfot, bred skoläst), QuickFit Pink (normal till hög hålfot, smal till normal fotläst) och QuickFit Orange (normal till låg hålfot, smal till normal skoläst).

Personligen tycker jag att den nya modellen från FootBalance är ett bra komplement till övriga sortimentet innersulor. Smidigt att bara kunna köpa sulorna och lägga i dem i skorna och att de sedan anpassar sig automatiskt efter fötterna. Jag tycker dock att det går enkelt, snabbt och smidigt att gå till en sportbutik också och få fotanlays och personlig rådgivning av butikens utbildade FootBalance-expert. Det tar bara 10 minuter att göra sulorna och man får dem där direkt i butiken. (Jag har skrivit om det tidigare, läs här.)

Priset för innersulorna FootBalance QuickFit är cirka 400 kr. De finns på Intersport, Team Sportia och hos naprapater och kiropraktorer, du hittar listan med återförsäljare på hemsidan. I och med att dessa innersulor går att anpassa helt på egen hand så tycker jag att det vore bra om innersulorna också skulle finnas till försäljning online ihop med personlig rådgivning för att få hjälp att mäta fotvalvets höjd mer mera innan köpet.

Detta är ett produkttest i samband med annonseringmin träningssajt GymGlam.se, åsikterna är mina egna och jag har personligen testat innersulorna FootBalance QuickFit. /Caroline
testar FootBalance

Secured By miniOrange