vid Snickerboafrån ett hus till ett annatVidar och jagnog ska man väl kunna ta sig igenom härVidar och jagTyraVidarIdag fyller Tyra 2 år och vi har varit på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Vi var ju här förra sommaren också och det är inte lätt att hänga på barnen. Man får helt enkelt inte plats överallt. Mycket är ju byggt i miniatyr, eller för barn rättare sagt. Vilket är toppen, Astrid Lindgrens Värld är helt fantastiskt.

Jag lyckades ta mig in och ut genom det lilla hålet i väggen. Förra året var jag och Vidar på ett mycket litet ställe också.

Vidar skulle kunna spendera hela helgen i Snickerboa och krypa på plankan mellan Snickerboa och huset bredvid (där korven förvaras ni vet) (ni som också sett Emil-filmerna nästan dagligen under en längre period).

Tyra tycker att det är roligast att öppna och stänga alla dörrar och grindar till alla dessa små hus.

Jag är så otroligt imponerad av Astrid Lindgren, tänk vad hon har gjort för denna värld. Tänk så roligt alla barn har haft tack vare alla hennes karaktärer och sagor, i årtionden! De är tidlösa. Vidar och Tyra tittar bara på Emil eller Bullerbyn när de kollar på film. De dissar Bilar mer mera. Pippis app gillar båda också.

Tyra fyller 2 år den 25 maj och min födelsedag är den 26 maj, det var nära att vi skulle fått samma födelsedag, så när som på 1,5 timme (och ett antal år). Så i helgen firar vi födelsedagar x 2 och jag kan inte tänka mig ett bättre ställe än Astrid Lindgrens Värld, jag uppskattar det som vuxen nästan lika mycket som barn i alla åldrar gör.

Det är ju Mors dag i helgen också, jag har önskat mig en förlossning i Afrika, via Läkarmissionen kan man hjälpa en kvinna i Tanzania eller Kongo att få föda på ett sjukhus. Det är många mammor som dör vid förlossningar under primitiva omständigheter, och därmed många barn som inte får träffa sin mamma. Jag önskade mig detta efter jag läst ett berörande blogginlägg hos Vimmelmamman, vars blogg jag klickar in på ibland för att hon skriver så bra, vi gick en skrivkurs ihop för några år sedan och jag fastnade för hennes texter på den tiden. Om min önskan inte går i uppfyllelse så kommer jag köpa detta som en present till mig själv i alla fall. /Caroline

Secured By miniOrange