Effektknäcke från LeksandsSitter vid frukostbordet i sällskap av den traditionella kaffe-med-mjölkkoppen. Gårdagens frukostmeny var minst sagt lite utöver det vanliga, nämligen “Ohayou Gozaimasu” – en japansk meny framtagen av kocken KC Wallberg från restaurang Gubbhyllan på uppdrag av familjeföretaget Leksands knäckebröd.

De personliga favoriterna var den japanska fruktsalladen och effektknäcke havrekli och hirs med edamame färskostkräm.

Det bjöds alltså på en japansk energifrukost och samtidigt presenterades två produktnyheter. Effektknäcke – havrekli & hirs samt Effektknäcke – surdeg & quinoa. De kommer att finnas i butik från februari och vara väl synliga på brödhyllan i prisbelönta förpackningar.

Pressfrukostens upplägg var bra, jag gillar när det är något mer än en ren produktpresentation. Kocken berättade om japansk-svensk kostblandning, tre sponsrade ryttare var på plats. Leksands knäckebröd satsar på ridsport med målsättningen att få barn och ungdomar att äta nyttigare. Ett utmärkt initiativ tycker jag. Wilma Eriksson är ryttarnas personliga tränare och demonstrerade hur ett träningspass med dem kan se ut. De tränar en hel del tabata intervaller.

Dietisten Marina Sjöberg medverkade och talade om mellanmål och om kost, hennes idéer ligger i linje med mina egna. Tack och lov, det känns viktigt för mig att hänga med i koströnen eftersom jag skriver en del om kost. Därför läser jag också en hel del om kost, för att hålla mig uppdaterad.

Själv kör jag gärna några rutiga knäckemackor med ost, kalkon eller keso och tomat i kombination med 3-5 dl mjölk som mellis.

Gårdagens frukost öppnade upp för alternativ till rutorna. Effektknäcke föll mig i smaken och med tanke på innehållsförteckningen så platsar de också i köksskåpets basutbud.

En liten skoj detalj var att hade döpt ”goodie-bagen” till ”kraftpaket”.

Minglade med Terese med Spark i baken och Marie från Fitness Magazine. /Caroline

Secured By miniOrange