Turistlördagen i Amsterdam började västerut, mot Leidseplein. Första stoppet var ett ställe med to-go-kaffe vid ett torg på vägen.

Vandringen gick sedan vidare med varsin Kaffe Latte i handen, vi trotsade regnet. Det regnar tydligen alltid i den här stan så det är väl lika bra att bestämma sig redan från början att inte låta sånna detaljer ha någon betydelse.

Ganska snart hittade vi några roliga butiker, jag var nära att handla den svarta kjolen på dockan. Men så kom jag på att jag faktiskt redan har en sån.. Rolig butik, Guru. Snygga killar i provrummen också.

Kikade in på Killah också, där fanns en massa snygga plagg. Men inget som fick följa med hem…

Erik hittade en snygg klocka, till slut, han provade fler än en. Hehe. Expediterna såg entusiastiska ut till en början, men Erik lyckades trötta ut dem. När vi äntligen lämnade butiken såg de trötta men lättade ut. 

Vinpaus på schysst ställe i området Jordaan. Sägs vara ett av de allra trevligaste restaurangområdena i Amsterdam.

Sen tänkte vi vara lite kulturella och besöka Anne Frank Huis, ett musem. Hennes historia är gripande tycker jag, brukade se många program från andra världskriget ihop med min fantastiska Farmor när jag var liten.

När vi stod i den oändligt långa kön såg vi info om Museumnacht och bestämde oss för att spendera lördagkvällen på så sätt. Låter kanske nördigt, men det var verkligen en kulturell jackpot!

Vi gick till restaurangen Cafe Graves för att lägga upp kvällens strategi för musembesöken och middag.

Av de 41 nattöppna muséerna hann vi med fyra, Anne Frank Huis, Amsterdams Historisch, de Nieuwe Kerk och Artis Planetarium.

På sista stället såg vi en timlång dokumentär och fick det här med stjärnor och planeter noga förklarat för oss. På holländska! (Jag somnade efter fem minuter, Erik höll ut i 25…)

Secured By miniOrange