Vidar cyklarVidar cyklar i MariestadNu är vi tillbaka i stan efter en riktig hösthelg i Mariestad = solig, kall och färgglad. Vidar cyklade totalt 5 km i lördags, på sin trehjuling. Han trampar 3-4 gånger per meter. Så det blev många tramp totalt sett med de små benen.

Små och små, han är inte så liten längre. 3-årskollen på barnavårdscentralen förra veckan visade att han är hela 100 centimeter och väger 16,5 kg.

Vi andra promenerade/småjoggade i Vidars cykeltempo in till stan, för att testa en mindre storlek på Vidars vinterkängor. Det är inte lätt att köpa barnskor ska ni veta, ni som inte har barn alltså. Jag vet att många som läser träningsbloggen har barn, men också att många av er inte har barn. Ni som har barn vet ju hur det är med storleksångest, man vill ju inte att ens barn ska ha för stora och inte för små. Mäta hit och mäta dit. Vi ska i alla fall byta till storleken mindre.

Därefter en sväng till lekparken. Åka rutschkana och gunga. Sedan cykla hem. När Vidar är ute och cyklar kör han igenom alla vattenpölar han ser och på lördagens runda hittade han en favorit. Kanske den största i stan.

Vidar vaknar på söndagen och säger ”måste cykla” som om det vore ”måste dammsuga” och babblar vidare ”cykla till stora pölen”.

Så, söndagens äventyr blev helt enkelt en cykeltur till den där stora vattenpölen i Mariestad.

Ny vecka och jag laddar för PT-online, personlig träning live med nya PT-kunder, träningsfotografering, hålla föreläsning om kost och träning för ungdomar och packa fler flyttkartonger. /Caroline

Secured By miniOrange