5 personer i ett 3-manstält, det gröna tältet är vårat. Vi tältade en natt på en camping nära Kolmården nu när vi var där senast. Barnen har länge pratat om att tälta, och det har liksom inte blivit av ännu, ett tält på gården räknas inte riktigt tycker jag :o)

Vi var på Kolmården ihop med två kompisfamiljer och de skulle bo i husvagnar, då tänkte vi att tält nog skulle vara bra eftersom varken Erik eller jag hade lust att lämna barnen ensamma i en stuga när de somnat för kvällen och samtidigt ville vi vara lite sociala och umgås lite.

Så, efter en dag på Kolmården och en trevlig middag på restaurang Sjöstugan så var det dags att natta Tyra och Arvid, de fixar inte att vara upp längre än till max 20/21-tiden, då blir de så trötta och griniga dagen efter.

Vidar skulle dock spela minigolf (han är grym, här är han 3 år och gör hole-in-one) och han fixar att vara vaken hur länge som helst.

Tyra hade ju hört talas om det här med minigolf och var mycket begränsat intresserad av att gå och sova så hon satte sig på tvären i tältet och Arvid var först livrädd inne i tältet – han var mycket skeptisk till att sova precis där. Men de somnade till slut och då sov de verkligen gott under natten.

Det ösregnade på natten, jättemysigt! Tältet höll vattnet utanför tack o lov. Jag har inte tältat sedan jag var liten och tyckte det var toppen, det kommer bli mer tältande. Så, Vidar, Tyra, Arvid och jag sov hur bra som helst inne i tältet.

Erik fick dock inte riktigt plats inne i tältet, hans plan var redan innan att sova i förtältet med fötterna utanför. 3-mannatältet är ett av Eriks bidrag i sammanslagningen, när vi flyttade ihop för några år sedan, han köpte det alltså före livet som småbarnsförälder. Det kändes lite onödigt att investera i ett nytt och större tält precis just nu så vi tänkte att det nog skulle gå bra med det där tältet.

Det hade troligen gått vägen om det inte hade ösregnat större delen av natten, gått bra för Erik att sova i förtältet alltså, nu blev han ganska dyngblöt och fick vika ihop sig själv ett par gånger för att få plats i förtältet :o)

Barnen vaknade 06:00, i vanlig ordning (de vaknar vid 06/07-tiden oavsett när de går och lägger sig och de stora barnen slutade sova dagtid före 2-årsålder, minstingen Arvid sover ibland på dagen) (många andra snackar om barn som sover länge på sommarlovet, vad är hemligheten undrar jag) (men som tur är så är Erik väldigt generös med sovmorgnar tack o lov).

Vi var de enda på hela campingen som var vakna vid den tiden på morgonen och då packade vi ihop tältet och åkte till Vildmarkshotellet för att äta hotellfrukost och balansera upp det enkla boendet.

Sedan till Kolmården för dag två och sedan körde vi hem till Stockholm, det tar mindre än 3 timmar att köra, lite beroende på antalet stopp, och Vidar den lilla lusigkurren höll sig vaken hela vägen hem, i vanlig ordning.

Stiga upp vid 06-tiden och sedan närmare 10 timmar på Kolmården – sånt gör inte Vidar det minsta trött. Arvid däremot, minstingen, somnade snart och sov sött i bilen, har är en kämpe och håller de stora barnens tempo, hoppade över sova middag den dagen, han har liksom varken tid eller lust att sova dagtid när de stora barnen är med, särskilt på ett ställe som Kolmården.

Tyra somnade i bilen vid 21-tiden. Själv var jag helt slut och ville gärna att Vidar skulle somna i bilen och när jag förslog det så försökte han somna.

Men så plötsligt säger han:
”Det verkar som att jag är pigg.” Som om han pratade om någon annan liksom :o)

Lite senare säger jag:
”Vidar, nu är klockan kvart över 10, nu är det bara vuxna som är vakna egentligen.”

Vidar:
”Och jag.”
/Caroline

Secured By miniOrange