Info om PT-online med Caroline
Info om PT-online med Caroline

Fråga: Vad är det för skillnad på Creme Fraiche, gräddfil och turkisk yoghurt? Är det fettmängden eller näringsinnehållet?
Svar: Enligt Milko innehåller turkisk yoghurt innehåller 3 gram protein, 5 gram kolhydrater och 10 gram och fett. Creme Fraiche original innehåller 2 gram protein, 3,5 gram kolhydrater och 34 gram fett. Gräddfil 3 gram protein, 4,5 gram kolhydrater och 12 gram fett.

Ingen av produkterna är särskilt lämplig som ett eget mål (som man kan äta Kesella 1% till exempel) (eller Minikeso), men i mindre mängder gör de ingen större skillnad i en i övrigt hälsosam kost.

Turkisk yoghurt fungerar utmärkt som sås, krydda med valfri krydda och låt stå ett tag innan servering. Turkisk yoghurt kan används som del i mellanmål, men det är bra att ha i åtanke att den ofta innehåller 10% fett och anpassa övriga kostdagen efter det.

Läs artiklar om kost om du vill veta mer. /Caroline