Som förälder får man ju vara med sitt barn i skolan om man vill och idag har jag passat på att vara med Vidar.

Jätteroligt att få en inblick i hur hans vardag ser ut. Allt från hur barnen är med varandra till när, hur och var de äter frukten (oftast morotspinnar för Vidars del).

De två saker jag blev mest förvånad över men som jag tycker är väldigt bra är dels att barnen ofta får turas om att hålla ord i olika sammanhang och dels att de var så duktiga att lyssna på varandra.

Dagens chock blev upplevelsen av att koncentrera sig i grupp. Det är en lugn klass (som dessutom delades upp i halvklass) men ändå olika typer av ljud och jag undrade flera gånger över hur det skulle vara en dag i en rörig klass.

På tal om debatten om hur långa dagar barn bör ha. I förskolan förvisso, men eftersom de andra barnen går på föräldrakooperativ och det förekommer att jag är där heldagar och ”jobbar” så råkar jag ha inblick i det också.

Lättaste sättet att ta reda på vilken vistelsetid som är den bästa är att hänga med sitt barn en dag, inte en inskolningsdag (som ofta är både kortare och lugnare på andra sätt) och sedan bilda sig en egen uppfattning. Om antalet timmar och vilka som det är pedagogisk verksamhet eller lärorika på andra vis, när på dagen det är som trevligast med mera.

Vidar går i första klass och det är en rolig ålder tycker jag. Många funderingar, frågor och den underbara inställningen att hellre dra till med något och inte bry sig så mycket om det är rätt svar eller inte. (Undrar i vilken ålder det skiftar över till att alla sitter tysta av rädsla för att säga fel, om det gör det..)

Ett exempel från idag:

Fröken: Vad heter den som skor en häst?

En ettagluttare: Skomakare.

Jag tycker det var ett väldigt bra svar på sätt och vis.

Kul dag och jag rekommenderar verkligen att hänga med sitt barn en heldag i förskolan eller skolan, väl investerad tid på många vis. /Caroline

Secured By miniOrange