dansa dansaHej du. Jag heter Piratsessan. Min mamma är Prinsessa och min pappa är Pirat. En heldag på slottet, filminspelning av Dansa & Gympa med Piratsessan.

Jag håller på att producera dvd:er med barngympa och barndans. Det finns faktiskt inget modernare än Mora Träsk. I vart fall som jag har kunnat hitta. Mora Träsk är jättebra och omtyckt av många barn.

Aktiviteter för barn ligger mig varmt om hjärtat, det är bra att börja tidigt sägs det ju och det gäller även det här med att röra på sig, tror jag. Aktiva barn är glada barn. Barn som är aktiva klarar sig bättre på idrotten i skolan och slipper bli den där som väljs sist, tror jag. Jag skulle kunna göra listan om varför det är så bra för barn att röra på sig hur lång som helst.

Det finns idag extremt mycket grejer för barn som innebär att de sitter stilla, appar och spel exempelvis. Det finns ju förvisso flera spel där man är mer aktiv också, som Wii där man spelar tennis och bowling exempelvis.

Mina barn har många appar och hittar inställningar i dem som jag inte hittar. De är alltså små teknikfreaks och mer tekniska än vad jag är. Tyra 1 år 9 månader, Vidar 3 år och 5 månader.

De sitter alltså stilla också, jag är alltså inte en sådan där mamma som tycker att man ska röra på sig precis hela tiden :o)

Barndans och barngympa är bra för koordination, motorik, balans och dessutom roligt. Många idrotter och sporter innehåller rytmik och takt, 1, 2, 3, hopp i basket exempelvis.

Koordination är bra att ha för att träffa fotbollen och kicka den åt önskat håll när man spelar fotboll. För att hoppa och nicka en boll. Med mera.

Oavsett vilken idrott barnet senare eventuellt kommer att hålla på med så underlättar det med koordinationsförmåga, rytm och taktkänsla.

Jag är inspirerad av alla prinsessor och pirater som jag mött genom åren. Stella. Ida. Minna. Vidar. Tyra. Folke. Oskar. Nova. Emma. Bianca. Siri. Olivia. Ted. Julia. Astrid. Bonnie. För att nämna några.

Vidar älskar att dansa. Först stod han med fötterna fastklistrade i golvet och gungade. Sedan började han vifta med armarna också. Coola rörelser. Helt naturliga och i takt.
Tyra tycker som Vidar.

Vidar har gått på flera dansskolor och det fanns en tid då jag undrade om han verkligen tyckte att det var roligt. Han satt nämligen helst och tittade på. Eller så ropade han ”heja, heja” när de andra barnen dansade.

För att sedan överraska vid terminens avslutning och göra varenda rörelse helt perfekt i avslutningsdansen. Då förstod jag varför han ändå ville gå dit varje gång, han lär sig alltså gärna genom att titta. Sedan verkar han spara sig till själva showen. Barn lär sig på olika sätt.

Vi har dansat på 3 dansskolor. En katastrofal där det skulle vara dans för 2-åringar men det var det inte. Alldeles för avancerat och alldeles för höga krav. Typiskt för vissa dansskolor tyvärr – att ställa höga krav på små barn istället för att dansa och gympa mindre pretentiöst. För skoj skull liksom.

Barndans på dansskola nummer två var jättebra, en glad dansfröken med skojiga rörelser anpassade för barn i målgruppen.

Barndansen på dansskola nummer tre är också mycket bra, det är där vi dansar nu för tiden. Vi bytte från tvåan till trean efter flytten.

Jag har ju själv jobbat som dansfröken i många år, från tidiga tonår och fram tills jag blev mamma. Nu är det paus eftersom jag prioriterar annorlunda, men jag kommer att vara dansfröken igen i framtiden när barnen blir större.

Idén till att göra dvd med barndans och barngympa kom där efter den där första dansskolan. Där dansfröken var helt tokig och slet i barnen (2-åringar) som inte gjorde som hon sa.

Jag kom då på att jag ville göra något kul för barn, utan höga krav. Jag tycker att barn ska få känna att de är duktiga och kan dansa precis hur de vill. Utan att någon säger att de minsann ska sitta ned i ring och klappa istället för att springa runt. Därför håller jag nu på med dvd:er med barndans och barngympa. Som barn kan använda och inspireras av för att dansa och röra på sig så som de vill. För att ha roligt.

Veckan efter idén dök upp så ringer en kompis och säger så här:
”Det finns ingen dvd med barngympa eller barndans. I min stad är utbudet inte så stort heller. Jag tycker du ska göra en.”

På något mystiskt vis kändes det som att hon hade läst mina tankar. Jag fick en spark i baken och såg det som en startsignal. Tänkte att det är åtminstone en till förutom jag som tycker att det här vore bra att ha till barnen.

Fram med barnasinnet. Fixa musik. Fixa filmare. Fixa koreografi. Fixa inspelningslokal. Fixa prinsesskjolar. Fixa pirathatt. Fixa döskalle-skärp. Fixa. Fixa. Fixa.

Nu har vi alltså spelat in och jag vet inte exakt när den första lanseras men jag jobbar på efter bästa förmåga för att det ska bli så snart som möjligt.

Först av allt så vill jag tacka DJ Freddz som gjort den lekfulla musiken. Tack till Ekolsunds Slott, som lånade ut slottet till Piratsessan en hel dag. /Caroline
FixaInspelning pågårKollar in resultatet

Secured By miniOrange