Tyra läser info från BB

Fråga: En vanlig fråga till mig är hur och när träningen kan komma igång efter en graviditet.
Svar: Med sig hem från BB får man förutom minst en bebis också ett bra häfte med goda tips och råd. Jag har skrivit en del artiklar om detta – på min mammaträningssajt, men idag väljer jag att citera texten i häftet från BB SÖS.

Här är de senaste rekommendationerna från de som verkligen är experter på området graviditet och träning för nyblivna mammor:

Motion och träning
Ta det gärna lite lugnare de första veckorna efter förlossningen, det är bra både för dig och för ditt barn. Den första tiden är promenader en utmärkt motion och du kan öka på successivt. Hårdare träning, till exempel jogging, “jumping-jacks” och spinning, bör du vänta med ca två månader, då kontroll av livmoderns läkning är gjord samt att bäckenbotten blivit starkare och stabilare.

Om allt är bra vid kontrollen på barmorskemottagningen och du klarar att knipa, kan du börja träna med successivt ökad belastning. Motionera på den nivå du trivs och din bäckenbottenmuskulatur klarar av. Om du inte klarar hålla tätt under träning är det en signal att belastningen är för hög, du bör då vänta ytterligare tid samt träna din bäckenbotten mer intensivt.

Om du har frågor om specifik träning så fråga gärna oss eller sjukgymnast vid primärvården. Din kropp mår bra av att du rör på dig.

Verkligen bra info, jag undrar om det är nytt att man får med sig denna broschyr hem från BB, men här står ju exakt vad man ska tänka på.

Den som vill läsa min artikel Börja träna efter graviditeten kan göra det på Mammaiform, min träningssajt för mammor.

Secured By miniOrange