blommor i krukaVi bor ju i hus numera och här på gården finns det en enda blomkruka. I den finns blommor från förra året. Som husets förra ägare planterade och lämnade kvar. De står sig ännu. Eller inte. De ser förskräckliga ut. Mina fingrar har inte blivit gröna bara för att jag numera bor i hus. Hade tänkt fixa några krukor med blommor nu under juni. Hade också tänkt fixa det här med gardiner. Hade tänkt jobba lite mer än jag har hunnit också, det senare löser jag med en jobbvecka till innan semestern och de andra grejerna tror jag att jag struntar i.

I juni har jag jonglerat mammaliv med jobb, som vanligt fast med skillnaden att Erik har börjat jobba igen efter 1 års föräldraledighet. Tyra går ju ännu inte på dagis eftersom vi vill att hon ska vara 2 år innan hon börjar.

Min plan för juni var att vara med Tyra på dagarna, jobba när hon sov middag och på kvällarna. Vidar skulle ha gått dagis halva månaden.

Det gick inte helt enligt planen… Vidar åkte på öroninflammation och tog sommarlov lite tidigare, med start på nationaldagen. Tyra kom på att hon skulle sluta med blöja när hon fyllde 2 år (25 maj). I tidigaste laget tyckte jag som tycker det är ganska bekvämt med blöja på små barn. Hon är en bestämd ung dam och struntar i vad jag tycker. Hon vägrade helt enkelt att ha på sig blöja. Hon tog av sig den, och kastade iväg den och skrek ”toto” (trosor).

Hur det gick? Olyckor hela tiden. De första veckorna. Den 20 juni trillade polletten ned, inte en enda ”olycka” på 9 dagar. Sedan var vi på kalas och då glömde hon bort… Sedan dess har det gått bra igen. Soffan är inte längre inlindad i 10 handdukar med mera, den tiden verkar vara förbi. Nu så här i efterhand är det ju skönt att slippa det där med blöjor.

Däremot händer det andra grejer, hon är en försigkommen tjej och tömmer helst pottan själv. Därefter kommer hon på att toalettpapperet förresten kanske kan vara bra att ha, ned med båda armarna i toan för att ta plocka upp det igen…

Vad jag gör under tiden hon gör det? Jo. Vanligtvis hittar Vidar på något hyss samtidigt, för att jag ska flytta uppmärksamheten från Tyra till honom, typ tvättar badrumsspegeln med tvål, eller orsakar någon form av fontän med kranen i badrummet eller översvämning i handfatet. Typiskt Vidar. Han har tittat för mycket på Emil i Lönneberga.

Jag är helt säker på att de har en pakt. Vidar och Tyra. Det är sjukt stressiga stunder inne i badrummet nu för tiden.

Tyra har även kommit på att hon inte behöver sova middag längre. Det gjorde hon också när hon fyllde 2 år, hon firade med att vara vaken till 23:00 tre kvällar i rad, efter att ha sovit 15-20 minuter på dagen. Så då slutade vi med sova-på-dagen.

Nu håller hon igång 06:30/07:30-20:30/21:00, precis som storebrorsan. Pigg och glad, fullt ös från morgon till kväll. Jag är imponerad över att hon orkar hålla samma tempo som Vidar. Hon är ju 2 år och 1 månad, Vidar är 3 år och 9 månader.

Det där med att hon slutat sova middag förvånar mig inte. Litet sömnbehov har hon i generna. Både Erik och jag klarar oss på 5-6 timmar per natt. Vidar slutade sova middag när han var 1 år och 9 månader, skulle ha slutat tidigare om vi hade förstått bättre. Vi ägnade oss åt diverse procedurer för att försöka få honom att sova på dagarna. Sån där typisk grej man gör med första barnet ni vet (ni som har barn), när man som förälder helt enkelt inte vet bättre. Han behövde liksom inte sova, men det normala är ju att sova, BVC sa att barn i den åldern ska sova på dagarna och gav oss ett minutschema att följa…

Så. Juni. Jag hade tänkt fixa blomkrukor och gardiner och jobba när Tyra sov middag + på kvällarna. Det var min plan A. Nu blev det bara jobb på kvällarna och då med fokus på mina supermotiverade PT-online-kunder. Det är sommar och de flesta har verkligen gjort juni till en riktigt bra träningsmånad. Många har nått sina mål, det tycker jag är väldigt roligt, så klart.

Plan B visade sig bli väldigt mycket roligare än plan A, men jag är helt slut, barnens tempo på dagen och därefter jobb till midnatt eller längre. Vidar, Tyra och jag har gjort en massa roliga barnaktiviteter på dagarna, vi har varit på Polismuseet och Tekniska museet flera gånger. Umgåtts med kompisar som också har sommarlov. Gjort diverse utflykter här i området där vi bor. Vidar cyklar nu 5-6 kilometer så det går att komma iväg ganska långt åt olika håll. Tyra åker vagnen och jag försöker hålla samma tempo som Vidar. Tack och lov så går det bra ännu så länge, med graviditeten. Hoppas det håller i sig.

Nu väntar en vecka till med kvällsjobb och sedan en vecka heltidsjobb och sedan semester. Nästa start för den som vill träna PT-online med mig är 5 augusti.

Blomkrukor. Finns det något man kan sätta i krukor förutom plastblommor som håller i flera år? Jag har inte tid med planteringar. Gardiner ska jag fixa i juli… Eller augusti… /Caroline

Secured By miniOrange