Phil & Teds Vibe 2
Vilken ska man ha? Måste man ha en? Vill man ha en? Många undrar om det här med syskonvagnar. Ja med! Det jag själv kommit fram till är att det beror helt och hållet på hur det äldre barnet är.

Vidar slutade sova middag i början av sommaren, vilket är ganska ovanligt för att vara så liten, men det är väl den huvudsakliga anledningen till att vi inte längre har syskonvagn.

Men, vi hade en Phil & Teds Vibe 2 – en supersmidig vagn som fick plats överallt, anledningen till att valet föll på den var just att den var så liten, om man bor som vi gör, i Stockholm, vill man gärna kunna gå in på en affär och handla mjölk utan att behöva lämna vagnen utanför.

Sedan gillar ju jag att powerwalka och kunna gå till lekparker med båda två och då är ju syskonvagn toppen.

Phil & Teds Vibe 2 är enkel att bygga om vart efter den lilla växer, den fungerar också som singelvagn, vilket är bra om man ska iväg med bara ett barn.

Nu kör vi singelvagn med ståbräda istället. Vidar gillar sin åkplatta för kortare sträckor. Helst vill han dock gå, eller springa. Så jag har en gåsele också för att han inte ska springa rakt ut i gatan (han är ruggigt snabb). Sedan har vi en sitty som han åker i ibland, som när han tar med sig sin Pappa till simskolan.

Jag hade egentligen bestämt mig för att sälja syskonvagnen och sedan köpa singelvagn med ståbräda. Precis som det blev till slut, men efter jag hade sålt syskonvagnen så började jag vela hit och dit.

Som jag skrev tidigare så provkörde jag i princip varenda vagn som finns på marknaden.

Funderade på en Bugaboo Donkey, den kan man ju ha som singelvagn och göra om till syskonvagn de gånger det behövs, den var dock större i verkligheten än vad den verkade i demofilmen på hemsidan.

Funderade även på Mountain Buggy Duet, den smalaste dubbelvagnen som finns just nu.

Båda kom ut på marknaden samma vecka som jag letade vagn och har många fördelar (även om jag som sagt verkligen gillade den syskonvagn vi hade och kan absolut rekommendera den till andra som funderar på syskonvagnar) (men jag började ju vela som sagt och undrade om det kanske inte vore bra med en syskonvagn ändå).

Hur som helst. Nu är det en Bugaboo All Black som gäller, när Tyra blir 6 månader kompletterar vi med en twinsitty typ. Det finns en vagn för varje tillfälle, haha… /Caroline

Secured By miniOrange