TRÄNINGSDAGBOK. Hittade dit! Nya fina lokaler var det, adressen är numera 322 W 45th Street om någon undrar.

Jag gick på Jazz Funk med Chio, en jätteduktig dansare vars klasser jag alltid brukar gå på när jag är i New York. I dag var hon dock en aning förvirrad tror jag, det verkade som att hon improviserade koreografin på plats. I normala fall brukar hon vara grymt pedagogisk men i dag var det en utmaning att hänga med. Eller så var det jag som var extra förvirrad och min koordinationsförmåga det var fel på.

Stegen i koreografin var alla ganska lika så det var till slut omöjligt att komma ihåg vad som skulle vara när, i vart fall för mig. Men det var jätteroligt i alla fall. Kul med inspiration! Det behövs!

Det är väldigt nyttigt att själv vara elev ibland, då blir man påmind om hur det är och det är något jag personligen verkligen har hjälp av det på mina egna danspass sedan.

Dagens lärdom: Kom ihåg att göra markanta skillnader på dansstegen och de olika delarna i koreografin så inte deltagarna upplever att allt flyter ihop till en enda röra och armarna, benen och hjärnan förvandlas till trassel!

Återkommer lite senare med bilder på dansoutfits och en rapport om vad som verkar vara inne på danspass i New York. Nu är det shoppingdags! /Caroline

Secured By miniOrange