dansaDet var länge sedan jag åkte på inspirationsresa till New York eller LA för att dansa. Innan jag blev med familj brukade jag åka till USA flera gånger om året. För att gå på danspass, träna och instruera. Minst en gång per år till New York och Broadway Dance Center. Nu när jag är med familj så vill jag hellre vara med dem. Var sak har sin tid liksom.

Jag har egentligen inte tänkt på att jag saknat dansresorna, förrän jag fick höra att Misty Tripoli skulle komma till Sverige. Då kom jag att tänka på att det var ett tag sedan sist. Jag behöver någon form av exotiskt inslag för att inspireras och att resa bort brukar vara grejen. Det lockar mig inte att gå på danspass på gym eller konvent i Sverige, det är liksom inte samma grej. Även fast det egentligen finns ett väldigt bra utbud i Sverige också.

Hur som helst. Misty Tripoli var ett givet inslag i instruktörsligan på den tiden jag jobbade på Nikes marknadsavdelning och arrangerade Nikes årliga träningskonvent. Hon är en av världens bästa.

Nu i helgen har hon varit i Sverige och hållit utbildning i danskonceptet Groove, som hon också har skapat. Det är ett genialiskt danskoncept. Löjligt enkelt och väldigt kul.

Runt 10-15 personer i Sverige har gått tränarutbildningen nu och det kommer att finnas dansklasser i Groove här i Sverige inom kort, jag kommer att tipsa er om danspassen, håll koll på Mistys hemsida också, the world groove movement, klicka på fliken ”find a class”.

Redan nu på söndag kan den som vill testa Groove göra det med Linnéa på Kroppsverkstan i Johanneshov, anmäl dig till Linnéa via det här facebookeventet. /Caroline (gravid i vecka 24)

Secured By miniOrange