Info om PT-online med Caroline
Info om PT-online med Caroline

Jag
var lite otydlig när jag totalt dissade bröd i mitt förra inlägg. Här
kommer en mer utömmande förklaring om min inställning till bröd. Inte
snällt att dra alla brödsorter över en kam :o)

Fullkornsbröd, exempelvis, är bra, i en begränsad mängd.
Alla är vi ju olika och jag personligen upplever att kolhydratsdosen
blir en för stor del av det totala intaget om jag skulle äta bröd varje
dag.

De kolhydrater jag väljer att stoppa i mig ser jag helst kommer från exempelvis havregryn.

Vissa påverkas inte alls av att äta
mycket bröd, medan andra blir “fluffiga” på en gång. Det är ju
egentligen inte brödet i sig det beror på för dessa personer, jag själv
inräknad, utan den stora mängd kolhydrater totalt sett.

Jag brukar alltid ge som snabbtips till personer som vill gå ned i vikt
att sluta med bröd och pasta och satsa mer på grönsaker och proteinrik
mat samt nötter mm för att omfördela balansen mellan protein, fett och
kolhydrater.

Jag märker redan efter ett par veckor att jeansen sitter bättre med en lägre mängd kolhydrater.
(OBS “lägre”, jag är helt emot metoder som utesluter kolhydrater
helt”.) (Friska personer behöver kolhydrater för att fungera.)

När jag vill finslipa formen satsar jag på havregrynsgröt
till frukost och sedan får resten av kolhydraterna enbart komma från
frukt och grönsaker. Sedan blir det obegränsat med fisk, kalkon och
kyckling. Fettet är viktigt också, rätt fett, som exempelvis fett från
osaltade nötter och avocado.

Happy Training!