Knästående benpress är mer utmanande än den ser ut att varaKnästående benpress är en bra övning för att träna upp balans och stabilitet i höftpartiet. Jag brukar träna övningen flera gånger i veckan när jag ska bygga upp kroppen igen efter en graviditet, inte som en första övning men när jag går från att träna övningar med jämn belastning (exempelvis höftlyft som tränas med vikten jämnt fördelad på båda benen) till att också börja träna övningar med ojämn belastning – då brukar den här övningen vara en av de första att adderas i mina träningsprogram.

Övningen är bra även för den som inte har varit gravid, det är en toppenbra övning för kontorsråttor som sitter mycket, då brukar det vara bra att ge höftpartiet lite extra omtanke ibland. Testa att ta in den i något av dina träningsprogram en tid och se hur det känns efter några veckor. Du hittar den i övningsbanken. Lycka till! /Caroline
PS: Nu finns nya startdatum för träningsutmaningarna Smaljeansen och 5 dagar tabata + kostplan och det är först till kvarn i vanlig ordning.

Secured By miniOrange