Tyra gungarVidar leker med vattenVidar lekerVidar uppeTyra leker med vattenErik och VidarErik och Vidar gungarhoppVidar hopparKul stenkottar i vattnetfiskar kottarkul med kottarVidar knopknop med tampVi har ju varit ute hur mycket som helst med segelbåten även efter vi fick barn, det är inte att göra det enkelt för sig kan man säga, båtlivet är ju inte direkt avslappnande om man har en klätterapa som Vidar ombord, men fördelarna har övervägt. Vidar har alltid tyckt att det är väldigt roligt att åka båt med mera.

Förra sommaren var en katastrof när det kom till båtliv, Tyra höll på att lära sig gå hela sommaren, hon var den försiktiga typen och min teori är att hon inte tyckte om att vara på båten då eftersom det är vågor med mera. Hon ville hellre ha stadig mark under fötterna.

Vi hade några mindre lyckade båtutflykter, av olika anledningar och sista turen tror jag var när Vidar och jag lämnade Finnhamn med en ambulanshelikopter.

I år började det kaosartat med rastlösa barn, de höll på att riva båten, som i övrigt är bastant byggd för att klara stormar exempelvis. Båda klättrade som galningar, svingade sig i gardinstängerna (som inte höll för det) med mera.

Trots att vi alltid åker till barnvänliga platser och håller resorna kortast möjliga, det här med att förflytta sig när de sover är ju en bra strategi, men våra barn sover inte på dagen och somnar vid 21-tiden, vaknar vid 07-tiden. Visst kan man kasta loss efter 21-tiden men då är det också disk med mera att ta hand om eftersom det inte går att göra sånt på dagen när barnen är vakna. Vi har försökt ta med alla möjliga typer av leksaker, tågbana, dockor, lego, film, iPads med mera – stillasittande grejer är inte kul tycker de, när de är på båten.

Hur som helst. Denna helg var en vändning, Vidar har suttit och pillat med knopar, och Tyra med pärlor stundtals, det har verkligen underlättat eftersom en av oss vuxna kunnat laga mat utan att båten havererats exempelvis. Det brukar annars behövas en vuxen per barn för att det ska funka, hela deras vakna tid, vilket alltså är hela dagen eftersom ingen sover middag längre.

Detta har fått mig att föredra andra aktiviteter än båtliv, var sak har sin tid liksom. Men nu kanske det kan bli lite mer båt igen. Det är väldigt roligt att vara i Stockholms skärgård och det finns många barnvänliga öar. Sandön är en favorit, där finns tillräckligt med saker för att hålla Vidar och Tyra sysselsatta en hel dag. Som ni ser på bilderna. Bada är ju en självklarhet också givetvis. /Caroline

Secured By miniOrange