Arvids skidpremiärSkidpremiär för Arvid, har är egentligen för liten men stor och stark för att vara 1 år och 4 månader, han har nästan samma storlek som Tyra och kunde hoppa i hennes pjäxor och låna skidorna för att testa bara för att :o)
Arvid på åkbandetArvid undrade nog vad vi höll på med, han såg lite skeptiskt ut när han insåg att vi plötsligt satt på honom skidor och placerat honom på ett sånt där åkband.
Se upp i backenHan tyckte att det var ganska skoj att åka skidor också, men liften, åkbandet var nog roligast. Bäst var helt klart pulkan ändå. Särskilt när storebror Vidar håller i snöret.
Vidar drar ArvidFinfin fjällmiljöSkidåkning är inte det enda man kan ägna sig åt i fjällen, och Idre har ett mycket bra utbud för barn, det mesta är anpassat för barn, perfekt om man har barn som vill varva skidåkningen med andra vinteraktiviteter.
Tyra gungarIdre har dessutom fixat flera vinteranpassade lekparker i anslutning till backarna, perfekt tycker barnen som gärna gungar varje dag året runt, oavsett plats och säsong och väder.
Vidar på tipsrundaVi har varit här förr, ungefär samma tid på året, runt påsk men inte när skolbarnen har påsklov. Gott om plats i backen och Idre Fjäll har verkligen lyckats anpassa dessa veckor för familjer med barn i förskoleåldern. De kallar dem för barnkalasveckor och bjuder på ett gäng roliga aktiviteter. Ett kalas med tipspromenad på fäbodvallen till exempel.
Bollkastning i IdreTyra kastar bollarAske Olympiaden i IdreVi försökte vara med på flera av aktiviteterna, eftersom det var sånt roligt initiativ av Idre Fjäll och det ville vi så klart uppmuntra. Barnen tyckte ju att aktiviteterna var jätteroliga, och det var ju så klart den huvudsakliga anledningen till att vi såg till att vara på rätt plats vid rätt tid. En aktivitet var Aske Olympiaden med bollkastning, kast med pjäxa och madrassrace.
Vidar på prispallenSnart prisutdelningAlla fick medaljAske Olympiaden avslutades med prisutdelning och alla fick medalj, till och med lille Arvid. Varje aktivitet vi var med på var välordnad och det var synd att inte fler familjer var med, det var oftast vi och 2-3 familjer till. De som anordnade Aske Olympiaden bjöd barnen som ville på en skotertur också som bonus. Det gillade Vidar :o)
Renen Aske i IdreDet här är Aske, om någon undrar, det är Idre Fjälls maskot, en ren. Hoppas de ordnar liknande aktiviteter nästa år också, för vi planerar att åka dit igen. Det finns fler saker också som gör Idre så där lite extra barnvänligt, och det ska jag berätta om en annan dag. Dessutom är servicen tipptopp på det stora hela i Idre och det är ju alltid trevligt. /Caroline

Secured By miniOrange