dagens träningPremiärpass i hemmagymmet efter graviditeten. Jag har kört träningsövningar nästan varje dag sedan Arvid föddes, alltså övningar som är anpassade för att bygga upp kroppen efter graviditeten. Jag brukar tänka på efter-graviditetsträning som en slags rehabträning, superviktigt och ju förr det går att komma igång, desto bättre. Men det är inte så enkelt att få loss tid för den superviktiga träningen mellan amning, blöjbyten, matlagning med mera. Några minuter här och några minuter där ger mer än man kanske tror.

Jag har lyckats få till 1-15 minuter per dag ungefär, nivå mammaträning och enligt träningsprogrammen och steg-för-steg-programmet på min mammaträningssajt Mammaiform.se.

Idag var det dags att ta träningen till nästa nivå och återförenas med mina kära träningsredskap. Det har egentligen varit dags ett tag men jag har inte lyckats få ihop det, familjen och företaget tenderar att alltid komma före, så klart. Arvid har somnat runt 19:00-20:00 nu flera dagar denna vecka och idag tänkte jag att om han gör det ikväll igen så får det bli premiär.

En hel timmes träning efter nattningen, överraskande eftersom det brukar bli minst en amningspaus per träningspass det första halvåret med bebis för min del. Jag tycker efter nattningen är en perfekt tid att träna, somnar nästan alltid själv också när jag nattar, och det är perfekt med en powernap och sedan träna.

Körde ett träningsprogram med cirkelträning där jag tränade mina favorit-träningsövningar. Dansuppvärmning, kettlebell-swingar, halva benböj med boll mot vägg, djupa benböj med kettlebell, höftlyft med fötterna på boll, statiska höftlyft med vikt, rygglyft på boll (fötterna mot vägg), rodd med kettlebell, frivändningar med stång (svajig core, jag har en lång väg kvar till önskad magstyrka), pikplankan på boll (bollen i ett hörn), burpees utan hopp och med tåhävning, sidoplankan med hantelövning för rotatorcuffen (liten muskel på baksidan av axlarna).

De flesta av övningarna finns i min övningsbank här på min träningssajt GymGlam.se och/eller på min videokanal på Vimeo.

Mitt fokus ligger nu på att förbättra höftens stabilitet (det är vanligt att få problem på grund av kombinationen icke-återuppbyggt höftparti och löpning efter graviditet) och på att stärka core och bygga upp axlarna igen (jag har just nu framåtroterade amnings-axlar).

Det är övningar med båda fötterna i marken som gäller, jag kommer vänta med utfall och hoppövningar ett tag till. Väntar även med löpning tills höften är som före graviditeten men hoppas däremot på att komma igång med barnvagnspromenaderna lite mer regelbundet.

Tips för att träna med träningsboll finns här, och tips för att välja rätt storlek på träningsbollen hittar du i den här artikeln. Tips på träningsapp med träningsprogram med boll, Poworkout Boll & Band./Caroline

Secured By miniOrange