Vidar laddar inför flygningenladdade för att flyga flygplanVi lyfte från Florida vid lunchtid på tisdagen ungefär, amerikansk tid. Planet var en timme försenat. Vi som skulle med ett annat flygplan i New York hoppades på att hinna.

Innan vi lyfte sa kaptenen ”the weather should not be an issue” vilket var det mest komiska jag hört på länge. Visade det sig. Det var den värsta flygresan jag varit med om. Det skakade så mycket att till och med kabinpersonalen var tvungna att sitta ned fastspända. Nästan hela resan som varande i 2 timmar och 20 minuter ungefär.

Vi lyfte och efter vad som kändes en evighet så släcktes äntligen säkerhetsbälteslamporna och det slutade skaka. Flygvärdinnorna joggade ut med serveringsvagnarna och serverade kaffe med mera. De hann hälla upp till några av passagerarna innan det var dags att spänna fast alla igen.

Vi hann precis få kaffe. Där sitter Erik med två halvfulla kaffekoppar (jag har Tyra i knät). Vidar sitter och spanar ut genom fönstret och tycker inte alls att det är konstigt med allt skakande. Erik kan knappt hålla i de där kaffekopparna, det är som ett skämt. Så mycket skakar det.

Han lyckas till slut hälla i sig dem. En var till mig egentligen men det hade aldrig funkat i den där turbulensen eftersom jag hade Tyra fastspänd i selen (i USA inrikes finns inte sånna där säkerhetsbälten för barn som sitter i knät så vi körde bärselen) (min kompis hade frågat varför någon gång och fått det upplyftande svaret att det troligen inte skulle göra någon skillnad om det hände något i alla fall).

Det kändes mer som att vi var i en torktumlare än i ett flygplan. Jag var livrädd hela flygresan och konstaterade snabbt att den där piloten inte var att lita på – han sa ju att vädret inte skulle vara ett problem.

Jag hoppades på att han är bättre på att köra flygplan än att sia om väder. Det var han, vi landade i New York tack och lov. Han körde dessutom ikapp den där förlorade timmen så när som på 7 minuter.

Ut och in i en massa säkerhetskontroller och sedan på nästa plan. Direkt till Stockholm. Flygningen över Atlanten gick lugnt och fint, med lite hanterbar och helt vanlig turbulens. Barnen sov större delen av resan, den var ju på nattetid i deras värld.

Onsdagsmorgon och nu är vi alltså tillbaka i Sverige efter en alldeles fantastisk semester. Vi är våra kompisar evigt tacksamma för allt de fixade, bil med barnstolar, alla tips på barnvänliga grejer och inte minst det roliga sällskapet. Det var så roligt att träffa dem, det händer tyvärr inte så ofta på grund av avståndet. /Caroline

spännande med alla moln

Secured By miniOrange