Superset och triset är två av många bra termer inom styrketräning att hålla kolla på. Dessa är dessutom två roliga knep för att variera träningen.
Variera träningen för att bli starkare och hålla motivationen uppe. Att träna med dropset är en bra metod. Superset och triset är två till.

Superset

Att träna ett superset betyder att du kör två olika styrkeövningar direkt efter varandra utan att vila emellan. Välj att kombinera två antagonister – alltså två motsatsmuskler som till exempel biceps och triceps, eller träna två övningar för samma muskel.

Träna exempelvis först övningen bicepsböj med stång direkt följt av övningen tricepspress med stång. Eller enarmstricepspress i kabelmaskin ihop med dips på bänk.

Vila 30-60 sekunder efter du tränat de två övningarna i supersetet och upprepa sedan övningarna igen 2-4 gånger. Att styrketräna med superset är tidseffektivt och ett roligt sätt att variera din träning.

Triset

Vid träning med triset involverar du ännu en övning och tränar alltså tre övningar på rad innan du vilar kort och upprepar alla övningarna.

Till exempel övningarna omvända crunches med raka ben, crunches med armarna upp och vanliga omvända crunches.

Info om PT-online med Caroline

Secured By miniOrange