jag tror så här om kommande träningskläder
Vad jag tror om gymtrender och sportmode våren 2008? Ofta sprider sig trenderna inom det ”vanliga” modet även till träningskläder och till gymmet. Så också denna säsong. Jag har ganska så bra koll när det gäller träningsmarknaden, eftersom jag jobbar med sportmode, på Nike.

Så här siar jag om framtiden det kommande året:
1. Färgglatt även på gymmet! Mörka, starka färger gäller.
2. Organisk bomull i exempelvis många yogaplagg. Detta känns som en ganska naturlig utveckling även i tränings- och yogavärlden.
3. Mönstrat i form av kantiga print.
4. Haremsbrallor, de är tillbaka igen, senast var 2004/2005.
5. Rätt klädd för aktiviteten. Löpartights vid löpning, baggiga kläder på Funk, osv.
6. Funktionalitet! Kläder i funktionsmaterial på svettfyllda träningspass blir allt mer populära.

På senare tid har jag även noterat:
1. Att hotpants blir allt mer förekommande på gymmen. Särskilt på styrketräningsavdelningen och på muskelpassen.
2. Att lager på lager är en annan stigande trend, speciellt på danspassen.
3. Leggings och tights ser man nu inte bara på löparbandet. De används ihop med längre träningstoppar. Streetmodet har inte helt otippat inspirerat gymmodet. Eller kanske är det tvärtom?

Så till den stora frågan – kommer 90-talets heta jazzbralla någonsin att komma tillbaka? Vad tror du? Jag tror det definitivt, men kanske inte redan detta år.

Personligen hoppas jag att det dröjer, jag har använt sådana tillräckligt i mina dar… Jag ska göra allt jag kan för att inte haka på en eventuell sådan trend. Snälla, påminn mig om detta om jag börjar lägga ut ”dagens träningsoutfits” med jazzbyxan på :o)

Ser fram mot årets träningsplagg och kommande trender! /Caroline

Secured By miniOrange