Miami
Kände ett enormt lyckorus när den varma, härliga luften i Miami äntligen andades in och jag äntligen var på amerikansk mark och på väg mot hyrbilen.

1h 40 min! Ny rekordtid för att komma igenom passkontrollen tror jag! Först stod jag i en enormt lång kö fram till kontrollant # 1 varpå han fick för sig att stänga och gå hem för dagen. Inte en gnutta inlevelseförmåga för de köande.

Ny kö, bättre lycka denna gång! Givetvis var jag en av de utvalda att sedan gå till specialkontrollant för noggrann genomgång av den maxpackade resväskan. Jättekul! Kände mig väldigt speciell! Haha!

Inget ovanligt dock, detta har hänt mig varje gång jag rest till USA förutom två tror jag. Tydligen tycker de att jag stämmer in på beskrivningen ”skandinavisk knarksmugglerska”, jag har nämligen frågat varför de ska gå igenom just min sminkväska och sortera om just mina underkläder varenda gång. Men man kan ju tycka att de skulle kunna ge upp den föreställningen efter så här många gånger…

Planen var att köra runt i en halvskruttig minibil men av någon outgrundlig anledning fick jag istället en skitsnygg cab! Yippi! Jag hade nämligen hyrt en billig hyrbil, men fick alltså en annan.

I den började jag sedan min resa mot min kompis hus. Jag tog inte den kortaste vägen kan jag meddela. Inte den säkraste heller.

När jag till slut insåg att jag var very vilse körde jag in på ett McDonalds och frågade en herre som verkade rekorderlig hur man skulle komma till I95. Av hans blick förstod jag att det inte var i närheten av var jag befann mig.

Han förklarade hur jag skulle köra och avslutade med ”keep your doors locked around here”. Han sa typ sätt dig i bilen kör rakt fram, titta inte på någon, stanna inte…

Jag befann mig visst i den där stadsdelen där de brukade skjuta turister i hyrbilar, förr om åren i alla fall, sedan tog de bort hyrbilsmärkningen och då blev det visst lugnare.

Inte helt kolugn satte jag mig åter i bilen och körde vidare. Det var en skön känsla att äntligen hitta rätt stadsdel och dessutom rätt hus! (Tack vare en kompis till mina kompisar som fanns med mig via telefonen, de var på ett flygplan.)

Jag hade tänkte sticka ut på en löpartur ikväll men eftersom det redan var mörkt när jag kom fram så var jag inte så sugen på att utmana ödet mera idag. Ser fram emot en härlig morgonprominix på stranden imorgon istället.

Här kommer solstrålar till dig, härliga GymGlamläsare! TACK för läser min träningsblogg. Det gör mig SÅ glad att se att ni blir fler och fler för var dag! /Caroline

Secured By miniOrange