Tyra och Vidar på tågetglada för sina biljetterVi tar ofta tåget när vi ska på utflykt, Roslagsbanan. Antingen in till stan eller till olika stationer för att utforska dem lite närmare. Viggbyholm och Österskär är bra utflyktsmål. Ibland får Vidar och Tyra varsin barnbiljett av konduktören på tåget, det är verkligen uppskattat. Båda gillar att åka tåg, Vidar är ju tåg-freak och skulle helst åka tåg varje dag, Tyra tycker som Vidar i vanlig ordning.

Det är förresten en väldans rolig grej att göra om man har barn och bor i Stockholm, det finns många roliga utflyktsmål att åka till, vi har inte hunnit upptäcka så många ännu, tipsa gärna om du vet några fler bra.

Vi brukar åka till Viggbyholm, där finns en lekpark (gå av vid stationen och fortsätt i tågets riktning cirka 200 meter, på vänster sida av spåren om du kommer från stan) och precis vid stationen finns mysiga Viggbyholms Stationskafé och en skojig leksaksaffär – Barnens Handelsbod.

Ett annat bra ställe är Österskär, slutstationen på vår linje, cirka 500-800 meter därifrån ligger Österskärs havsbad. Dit går eller cyklar vi ofta för att leka på lekparken. Också ett kul utflyktsmål för den som bor i stan, bra lekpark, havsbad och goda våfflor och annan mat på restaurang Solbrännan.

På Roslagsbanan får man plats med dubbelvagn och det är ganska enkelt att komma på och av, de som reser med tåget brukar vara hjälpsamma när man kommer med syskonvagnen, har man enkelvagn så går det att komma på utan hjälp. /Caroline

Secured By miniOrange