Det är torsdag och jag åker in till stan för andra gången den här veckan, alltså in till Stockholm. Allt finns i Åkersberga eller Täby så det hör inte till vanligheterna att jag åker in till stan så ofta. Dessutom har jag ju mest umgåtts med Arvid på senare tid.

Som jag berättade häromdagen så har jag ju börjat jobba och det innebär att jag träffar fler och andra människor än vad jag är van vid. Det utmanar min sociala kompetens minst sagt och det går inte så bra.

Jag började dagen med att hoppa på en äldre dam när jag väntade på Roslagsbanan, jag var nästan helt säker på att hon var en stammis på mina danspass för en sisådär 10 år sedan.

På den tiden när jag jobbade på gym så hade jag ett helt gäng seniorer som brukade komma och dansa på mina pass, hur kul som helst.

Jag är ju ansiktsblind och det gör att jag har väldigt svårt att känna igen människor, men henne tyckte jag mig ändå känna igen så jag gick fram och pratade med henne.

Hon såg helförvånad ut och sa något i stil med att hennes minne inte var det bästa men att hon var ganska säkert på att hon aldrig dansat på något gym..

Den huvudsakliga anledningen till dagens stadstripp var för att träffa Anna med flera för ett till barnboksmöte idag, och det går framåt men inga direkta stora nya framsteg att berätta om, som att det går att förhandsbeställa till exempel, det dröjer några veckor till.

Därefter gick jag till Foam, samma ställe som Anna och jag åt lunch på häromdagen, för att äta lunch och jobba med skrivjobb och PT-online resten av arbetsdagen. Varför variera sig liksom? (Tips på bra ställen för frilansare i Stockholm mottages tacksamt, gärna avskilda platser och med många eluttag.) (Foam är ett bra sånt ställe.)

För att därefter gå fram och morsa på en herre i kostym, han var också väldigt bekant och jag var säker på att det var en kompis ex.

Han verkade inte alls förstå vem jag var eller vem kompisen var men han förklarade för mig att han var en kändis. Just nu minns jag inte namnet men det var väl därför han verkade bekant då :o)

Jag ska nog jobba hemifrån i morgon tror jag. /Caroline

Secured By miniOrange